MHk 32 Liptovský Mikuláš vs. SLOVAN Bratislava

MHk 32 Liptovský Mikuláš
1 2
HC SLOVAN Bratislava
Nedeľa 27.11.2022, 16:00 21. kolo ZŠ Lipt. Mikuláš

Slovan víťazne na Liptove

Liptovský Mikuláš - HC SLOVAN Bratislava 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 53. Handlovský (Djakov, Walega) – 31. Mackenzie (Golian, Haščák), 44. Fominych (Golian, Kytnár).

Rozhodovali: Kalina, D. Konc st. - Ordzovenský, Drblík, vylúčení: 2:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 900 divákov.

Liptovský Mikuláš: Durný - Sorokin, Djakov, Mezovský, Novajovský, Pavúk, Ventelä - Štrauch, Kuru, Karsums - Kriška, Saari, Handlovský - Michalík, Walega, Uhrík - Haluška, Šmída, Galbavý
HC SLOVAN: Coreau - Mackenzie, Golian, Valach, Maier, Gachulinec, Sersen, Beňo - Pecararo, Harris, Haščák - Fominych, Kytnár, Takáč - Petriska, Minárik, Matoušek - Šotek, Preisinger, Dej

Lepší vstup do stretnutia mali domáci. Slovanistov podržal niekoľkokrát istý Jared Coreau v bráne.  Aktivite Liptovského Mikuláša sa odzrkadlila aj na štatistike striel, ktorá vyznela pre domácich jednoznačne v pomere 13:3.

Slovan v druhej tretine ožil, bol viac na puku, rovnako trávil čas v útočnom pásme. Prácu začal mať aj bývalý brankár Slovana Roman Durný. O úvodný gól sa tesne po hodine hry postara Matt Mackenzie, ktorý švihom od modrej čiary aj zásluhou dobrej clony spoluhráčov poslal Slovan do vedenia.

Hralo sa len štyri minúty z tretej časti, keď Slovan ešte viac ukľudnil v presilovke Daniil Fominykh. Liptovský Mikuláš však nezložil zbrane a snažil sa o kontaktný gól. Najskôr podržal Corrau, ktorý vytiahol skvelý zákrok, keď zastavil puk letiaci do odkrytej brány. Z následnej akcie však už Liptáci skórovali, bombou sa presadil Handlovský. Záver zápasu si Slovan postrážil aj zásluhou Coreau, ktorý kryl všetky pokusy. Z Liptova tak berieme tri body po výhre 2:1.

 

Fotogaléria