SLOVAN Bratislava vs. HC MV TRANSPORT Prešov

HC SLOVAN Bratislava
5 2
HC MV TRANSPORT Prešov
Štvrtok 17.11.2022, 18:30 18. kolo Arena Ondreja Nepelu

Hostia Slovanu dlho odolávali, tri body však zostávajú doma

HC SLOVAN Bratislava - HC MV TRANSPORT Prešov 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)

Góly: 15. Haščák (Valach), 35. Harris (MacKenzie), 47. Fominych (Haščák), 59. Matoušek, 59. Takáč (Pecararo) – 23. Sýkora (Milý, D. Jendroľ), 39. Klíma (Šimun). Rozhodovali: Štefik, Novák – D. Konc ml., Drblík, vylúčení: 5:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4815 divákov.

HC SLOVAN: Hlavaj – MacKenzie, Beňo, Valach, Maier, Golian, Sersen, Žabka – Pecararo, Harris, Takáč – Fominych, Rapuzzi, Haščák – Gennaro, Minárik, Matoušek – Dej, Kytnár, Petriska – Kukumberg
Prešov: Bespalov – Lalík, Giles, Fekiač, D. Jendroľ, Doetzel, Nátny, Thomka, Rajnoha – Gerlach, Girduckis, Nauš – Milý, Šimun, Sýkora – Šimek, Neuls, Martin – K. Jendroľ, Klíma, Žilka

Slovanisti sa po reprezentačnej prestávke rozbiehali pomalšie. Prešov napriek tomu, že okupuje posledné miesto tabuľky trápil belasých a niekoľkokrát ohrozil Hlavaja v bráne. O prvý presný zásah sa postaral Marcel Haščák, ktorý strelou tesne nad ľadom prekvapil Bespalova - 1:0. Hosťom v 23. minúte vyšiel pobyt v útočnom pásme, keď Golian bez hokejky neustrážil Sýkoru. Skúsený útočník poľahky vyrovnal do odkrytej brány - 1:1.

Hostia potom dostali možnosť dlhej presilovej hry o dvoch hráčov, do vážnejšej príležitosti sa ale nedostali. Naopak Brant Harris v 35. minúte presnou strelou do šibenice nedal brankárovi Bespalovovi žiadnu šancu - 2:1. Hráči Slovana sa dostali do problémov v závere druhej časti hry, keď nedorozumenie obrancov pred našim gólmanom potrestal Klíma a opäť vyrovnal.

Do tretej tretiny sa išlo za nerozhodného stavu 2:2. Prešov v početnej výhode takmer prvýkrát viedol, Slovanu pomohla tyčka. O tretí gól Slovana sa postaral Fominykh, ktorý výborne dosledoval odrazený puk po Haščákovej strele. V záverečných minútach sme pridali ďalšie dva góly. Najskôr sa tešil Matoušek, kedy si puk sám vybojoval a nechytateľne zakončil. Piaty zásah pridal Takáč, ktorému ako na podnose do prádznej brány ponúkol puk Liam Pecararo. 

Fotogaléria