HC ´05 Banská Bystrica vs. SLOVAN Bratislava

HC ‘05 Banská Bystrica
0 5
HC SLOVAN Bratislava
Nedeľa 30.10.2022, 15:30 14. kolo Tipsport Aréna Banská Bystrica

Víťazstvo a dominantný výkon v Banskej Bystrici

Od začiatku sa pod Urpínom hral rýchly a tvrdý hokej. Ako prvý v zápase skórovali hráči Slovana, keď po obliehaní domácej brány si po Harrisovej strele zrazil puk domáci obranca. Vo viacerých mometoch podržal v prvej časti hry svoje mužstvo brankár Jared Coreau. V druhej tretine hral Slovan presilovú hru a po krásnej biliardovej akcii zvyšoval na 0:2 z pohľadu hostí Liam Pecararo. Obrana Slovana si poradila s viacerými útokmi Banskej Bystrice a tak v polovici stretnutia zvyšoval na rozdiel už troch gólov dvojgólový Harris, ktorý doklepol vyrazenú strelu Juraja Valach od modrej čiary.

V záverečnej časti si už Slovan výsledok postrážil. Hneď v úvode sa presadil po individuálnej akcii najproduktívnejší hráč Slovana a celej súťaže Marcel Haščák. Gól ešte musel odobriť videorozhodca, keďže domáci kouč si vzal už druhý challenge v zápase, v ktorom sa skúmaio postavenie mimo hry na modrej čiare. Domáci už nedokázali vystupňovať svoj tlak a práve naopak Slovan ešte dorazil svojho súpera, keď sa svojím druhým gólom v zápase po hrúbke Patrika Bačika presadil Liam Pecararo. V drese hostí si teda pripísal dva góly a jednu asistenciu útočník Brant Harris, dva presné zásahy zaznamenal aj Liam Pecararo. Pre Slovan to bolo desiate víťazstvo a na svojom konte má 32 bodov, čo stačí na priebežné druhé miesto v tabuľke. Banská Bystrica ich nazbierala pätnásť a je desiata.

Pred reprezentačnou prestávkou pokračuje Slovan v tripe na ľade súperov. Počas najbližšieho víkendu ho čaká náročná previerka najprv v Michalovciach a v nedeľu v Spišskej Novej Vsi, s ktorou Slovan ťahá sériu štyroch neúspešných zápasov.

Fotogaléria