SLOVAN Bratislava vs. HC Košice

HC SLOVAN Bratislava
1 2
HC Košice
pp
(1:1, 0:0, 0:0, 0:1)
Piatok 28.10.2022, 18:00 13. kolo Arena Ondreja Nepelu

Slovan získal s Košicami iba bod

HC SLOVAN Bratislava - HC Košice 1:2 pp (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)

Góly: 8. Maier (Pecararo, Harris) - 14. Ferenc (Lamper), 64. Chovan (Jääskeläinen). Rozhodovali: Orolin, J. Konc ml. - Durmis, Knižka, vylúčení: 5:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5032 divákov.

HC SLOVAN: Coreau - Valach, Maier, MacKenzie, Golian, Sersen, Gachulinec, Beňo - Fominykh, Gennaro, Haščák - Pecararo, Harris, Takáč - Lukošik, Minárik, Zigo - Šotek, Kytnár, Matoušek
HC Košice: Riečický - Olsson, Deyl, Šedivý, Southorn, Ferenc, Novota, Bartoš - Leskinen, Campbell, Jääskeläinen - Bartánus, Chovan, Tybor - Lamper, Slovák, Rogoň - Jokeľ, Linet, Havrila

Úvod patril Košičanom, ktorí si vytvorili niekoľko gólových šancí, ale nedokázali ich premeniť aj vďaka dobrým zákrokom Jareda Coreaua. Potom sa potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš a v 8. minúte išli do vedenia domáci. Patrik Maier vypálil z ľavého mantinelu a puk išiel od žŕdky do siete. Košičania boli aj ďalej aktívnejší a Coreaua sa im podarilo zlomiť v 14. minúte, keď sa aj s prispením teču od domáceho Andreja Goliana presadil Jakub Ferenc.  V závere tretiny nevyužili hostia minútovú presilovku o dvoch hráčov. V druhom dejstve tempo upadlo a päťtisícová kulisa veľa šancí nevedela.

V 30. minúte išiel sám na brankára Oliver Jokeľ, ale hostí do vedenia neposlal. V treťom dejstve zatlačil aj Slovan, no dve veľké šance zmaril brankár Dominik Riečický. V 50. minúte opečiatkoval Radoslav Tybor žŕdku a päť minúte pred koncom nevyužil Ville Leskinen samostatný únik.

Duel tak dospel do predĺženia. Necelé dve minúty pred jeho koncom išiel na trestnú Matthew MacKenzie a v presilovke rozhodol Michal Chovan.

 

Fotogaléria