SLOVAN Bratislava vs. MHk 32 Liptovský Mikuláš

HC SLOVAN Bratislava
4 0
MHk 32 Liptovský Mikuláš
Nedeľa 16.10.2022, 15:00 10. kolo Arena Ondreja Nepelu

Slovan pokračuje vo víťaznej jazde

HC SLOVAN Bratislava - MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)

Góly: 20. Fominych (MacKenzie, Haščák), 26. Pecararo (Harris, Maier), 27. Haščák (Zigo), 38. MacKenzie (Haščák, Harris). Rozhodovali: Krajčík, Moller – Haringa, Jurčiak, vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3559 divákov.

HC SLOVAN:: Coreau – Valach, Maier, MacKenzie, Golian, Sersen, Gachulinec, Demo – Fominych, Zigo, Haščák – Pecararo, Harris, Takáč – Lukošík, Minárik, Matoušek – Šotek, Bezák, Török
L. Mikuláš: Valent – Mezovský, Ventelä, Mesikämmen, Diakov, Hudec, Novajovský, Kapičák – Kuru, Vähätalo, Karsums – Kriška, Uhrík, Handlovský – Michalík, Walega, Kalousek – Drábek, Šmída, Haluška

Hráči Slovana sa v súboji proti outsiderovi z Liptovského Mikuláša rozbiehali pomalšie. Mužstvo pribrzdili aj dve oslabenia, ktorým sa však ubránilo bez väčších problémov. Na prvý gól si tribúny počkali až do 20. minúty, keď sa Fominykh dostal k puku a po šikovnej kľučke zakončoval do odkrytej brány. 

V 26. minúte nastrelil puk pred Valenta obranca Patrik Maier a po skrumáži naservíroval Brant Harris úplne voľnému Pecararoviu, ktorý zvýšil na 2:0. O minútu neskôr sa do úniku dostalo duo Haščák, Zigo, pričom gólmana vyšachovali tak, že prvý menovaný strieľal do prázdnej brány - 3:0. Druhé dejstvo zakončil Slovan ešte gólom Mackenzieho, ktorý sa nemýlil presnou strelou v presilovej hre.

Tretia časť hry priniesla šanca na oboch stranách. Brankári už za chrbát nepustili ani jeden puk. HC SLOVAN Bratislava tak vyhral v zápase 10. kola Tipos extraligy doma nad Liptovským Mikulášom 4:0 a potvrdili post lídra tabuľky. Naši hráči si pripísalii piaty ligový triumf za sebou.

Čisté konto si v domácom drese pripísal kanadský brankár Jared Coreau, jeho spoluhráč Marcel Haščák zaznamenal tri body (1+2). . 

Fotogaléria