HC ´05 Banská Bystrica vs. SLOVAN Bratislava

HC ‘05 Banská Bystrica
1 5
HC SLOVAN Bratislava
Piatok 23.09.2022, 17:30 3. kolo Tipsport Aréna Banská Bystrica

V Banskej Bystrici proti starým známym

V banskobystrickom drese narazíme až na šesť hráčov, ktorí v nedávnom období obliekali dres Slovana. V obrane si našli svoje miesto Patrik Bačik a Patrik Luža. V útoku sa do základnej zostavy prepracovali Rastislav Gašpar, Jakub Urbánek, Jakub Sukeľ a tiež Dominik Jendek, ktorý sa vrátil pred sezónou z kanadskej juniorky. Na striedačke bude vo funkcii asistenta hlavného trénera Antti Karhulu dlhoročný kouč Slovana Rudolf Jendek. A aby toho nebolo málo, svoju prvú sezónu v úlohe športového riaditeľa zažíva pod Urpínom dlhoročný hráč Slovana a niekdajší miláčik bratislavských fanúšikov Michal Hudec.

Ten postavil mužstvo, ktoré viacerí už pred sezónou pasovali za "čierneho koňa" súťaže. Okrem bývalých Slovanistov sa k najväčšiemu rivalovi zo Zvolena presunul brankár Robin Rahm, ktorý bol ústrednou postavou "rytierov" pri ich zisku titulu v sezóne 2020/21. Banská Bystrica už tradične dáva vo svojej zostave priestor zámorským hráčom. Novú sezónu v jej drese začnú Branden Troock a Kristoff Kontos. Z nižšej nemeckej súťaže sa domov vrátil Andrej Bíreš. Veľkou posilou obranných radov by mal byť skúsený Matúš Holenda, ktorý prišiel od konkurencie z Nových Zámkov.

Rovnako početné ako príchody sú však aj odchody v porovnaní s minulou sezónou. S mužstvom sa rozlúčil brankár Evan Wenninger, ktorý zamieril do francúzskeho Nice. Za stratu možno považovať aj odchody Miloša Bubelu (Poprad) a Patrika Lampera (Košice). Dres v rámci extraligy sa rozhodli vymeniť aj Vasas, Jendroľ, Melcher a Paukovček. Do zámoria sa vrátil útočník Fossier a obranca Crevier-Morin.

Úvodné zápasy nového ročníka hrajú "barani" vo svojej vynovenej aréne, ktorá od tejto sezóny nesie marketingový názov Tipsport Aréna. V lete sa v nej konali viaceré súťaže Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF 2022). V prvom zápase zvládli prestrelku so Spišskou Novou Vsou (6:5), v druhom kole naopak podľahli Michalovciam (2:3). Už prvé zápasy naznačili, že lídrom mužstva v produktivite bude čerstvý reprezentant Alex Tamaši, o ktorého sa Slovan pred sezónou intenzívne zaujímal.

Vlani sa obe mužstvá stretli štyri krát v základnej časti. Bodovo bol úspešnejší Slovan (8:4) po dvoch hladkých víťazstvách 7:4, 6:2 a dvoch prehrách po samostatných nájazdoch (2:3sn, 4:5sn).

Zápas 3. kola Tipos extraligy HC 05 Banská Bystrica vs HC SLOVAN Bratislava sa začína o 17:30 h. 

Fotogaléria