HC Košice vs. SLOVAN Bratislava

HC Košice
3 1
HC SLOVAN Bratislava
Utorok 29.11.2022, 18:00 2. kolo STEEL Arena Košice

O výhre Košíc rozhodla tretia tretina

Úvod zápasu patril domácemu mužstvu, ktoré viackrát pohrozilo pred brankárom Slovana Jaredom Coreauom. Zaplnené tribúny hnali domácich do útoku a Slovan mal problém udržať sa v útočnom pásme domácich. Do kabín sa však šlo za bezgólového stavu, aj vďaka viacerým zákrokom spomínaného brankára Slovana.

V druhej tretine sa ako prvý presadili domáci, keď využili vylúčenie Branta Harrisa. Úspešným strelcom bol bývalý útočník Slovana Joona Jäskeläinen. Slovanu sa podarilo takmer hneď vyrovnať skóre, keď strelu Michala Sersena tečoval pred bránou Tomáš Matoušek. V druhej tretine hral Slovan svoj najlepší hokej a viackrát pohrozil domácemu gólmanovi Riečickému. 

Tretie tretinu odštartovali opäť lepšie domáci. Po výlúčení Slovana za príliš veľa hráčov na ľade sa dokázal presadiť domáci Michal Chovan. Slovan sa do záverečného tlaku nedokázal dostať a minútu pred koncom spečatil víťazstvo domácich Tybor. Košice tak po druhýkrát v prebiehajúcej sezóne zdolali Slovan.

Košický tím nastúpil v špeciálnych dresoch, ktoré pôjdu do dražby. Výťažok z nej pomôže obrancovi "belasých" Jurajovi Valachovi v jeho snahe zvládať finančne náročnú starostlivosť o svoje dve deti. Klobúk dole pred našimi rivalmi...

Fotogaléria