HK Poprad vs. SLOVAN Bratislava

HK Poprad
2 4
HC SLOVAN Bratislava
Piatok 16.09.2022, 18:00 1. kolo ZŠ Poprad

Nový ročník otvoríme v Poprade

Piatkovým prvým kolom odštartuje jubilejný tridsiaty ročník slovenskej najvyššej hokejovej súťaže. O majstrovský pohár Vladimíra Dzurillu zabojuje aj v sezóne 2022/23 dvanásť mužstiev. Majstrovský titul obhajuje HC SLOVAN Bratislava, vo vlaňajšom finále play-off sme HK Nitra zdolali 4:2 na zápasy.

Slovanisti v úvodnom kole cestujú do Popradu, ktorý sa netají vysokými ambíciami. „Kamzíci“ vlani vypadli už vo štvrťfinále, keď nestačili na Nitru. Rok predtým im vo finále vyraďovacej časti vystavil stopku HKM Zvolen.

Poprad povedie ako hlavný tréner Martin Hrnčár. Štyridsaťosemročný tréner má skúsenosti z rovnakej pozície v tíme Nových Zámkov. K prvému mužstvu Popradu prišiel vlani v priebehu sezóny, keď dovtedy šéfoval popradskej kategórii juniorov.

Prvé kolo Tipos Extraligy bude z kádra Popradu špecifické pre útočníka Andrew Yogana a brankára Anthonyho Petersa. Obaja vlani obliekali dres HC SLOVAN. Ďalšou zahraničnou posilou podtatrancov je fínsky bek Oli Vainio, do defenzívy pribudol tiež slovenský obranca Oldrich Kotvan, vlani nastupoval za HKM Zvolen.

Azda najzvučnejším prírastkom do tímu je slovenský útočník Tomáš Záborský, na ktorého pleciach by mala byť najmä produktivita mužstva. O tú by sa mal starať s Patrikom Svitanom, či Dávidom Skokanom. Do prvých formácii sa počíta aj s Milošom Bubelom, v minulej sezóne hráčom Banskej Bystrice.

Stretnutie HK Poprad – HC SLOVAN môžete v piatok od 17:50 h sledovať na TV stanici RTVS Šport.

Fotogaléria