VLCI Žilina vs. Modré krídla Slovan

VLCI Žilina
6 3
Modré krídla Slovan
Piatok 18.02.2022, 17:30 36. kolo Niké Aréna Žilina

Najťažšia misia v Žiline

Slovanistická rezerva môže v žilinskej Niké Aréne len prekvapiť. Domáci hokejisti totiž neobvyklým spôsobom ovládli doterajší priebehu druhej najvyššej súťaže. Momentálne ťahajú sériu 23 víťazstiev za sebou od prehry v lokálnom derby s Martinom (5:6), ktorú utrpeli ešte 17. novembra minulého roku. Medzitým navyše impozantným spôsobom získali Slovenský pohár, keď v semifinále vyradili HC Košice (aj keď v juniorskom vydaní) a vo finále rozdrvili domáci Prešov 7:1.

Za výkony v doterajších vzájomných zápasoch sa však krídla nemusia hanbiť. S najväčším ašpirantom na postup do extraligy odohrali tri solídne zápasy, aj keď z 9 možných bodov vyťazili jediný za prehru po nájazdoch (3:4sn). V Bratislave sa zápasy skončili 3:6 a 0:2.

Klubové štatistiky Vlkov vedie bývalý hráč HC SLOVAN Bratislava Šimon Petráš, ktorý je s 59 bodmi najproduktívnejším hráčom mužstva a s 31 gólmi aj najlepším strelcom. Solídne mu sekundujú aj ďalší útočníci Patrik Koyš (40 bodov), Sebastián Šmída (38 bodov), ruský legionár Igor Safaralejev (36 bodov) a ďalší hráč s bohatými extraligovými skúsenosťami Ondrej Mikula (34 b.). Mimochodom, rovnaký počet bodov má na svojom konte najproduktívnejší hráč Modrých krídiel Dušan Klučiar, ktorý sa však po novom roku bodovo i gólovo odmlčal. V hodnotení plus/mínus bodov dominuje obranca Marcel Petran. V bránke predstavuje istotu Stanislav Škorvánek, ktorý si už zahral extraligu v HC Košice a Dukle Michalovce a svojho času bol v hľadáčiku aj bratislavského Slovana.

Modré krídla naopak ťahajú sériu šiestich zápasov bez víťazstva, počas ktorej získali iba jediný bod za prehru po nájazdoch s Martinom. Naposledy v silne improvizovanej zostave podľahli Topoľčanom 0:3 aj napriek tomu, že svojho súpera prestrieľali. Efektivita streľby a premieňanie šancí je najväčšou slabinou mužstva po návrate z karantény, ktorá ho výsledkovo zráža. Mužstvo však potrebuje už iba jediné víťazstvo na to, aby si definitívne poistilo 10. miesto a s ním aj účasť v baráži play off. Po Žiline ho čakajú rozhodujúce zápasy proti svojim priamym konkurentom Breznu a Leviciam, ale v DNA mužstva je, že ani na ľade veľkého favorita nepredajú svoju kožu lacno.

Fotogaléria