HK Martin vs. Modré krídla Slovan

HK VITAR Martin
3 0
Modré krídla Slovan
Streda 05.01.2022, 17:00 30. kolo ZŠ Martin

Prvý zápas v roku proti Martinu

V poslednom zápase kalendárneho roka 2021 vyhrali Modré krídla na ľade Humenného 4:3 po samostaných nájazdoch. Víťazstvo sa nerodilo ľahko, keď na 3:3 vyrovnával len dve sekundy pred koncom záverečným klaksónom útočník krídiel Petriska. V nájazdoch strelil rozhodujúci gól Miroslav Preisinger.

V prvom zápase kalendárneho roka 2022 a celkovo v 30. kole nastúpia Modré krídla na ľade Martina. Krídlam sa túto sezónu už podarilo z Martina odniesť tri body a okrem toho pôjdu do duelu nabudení spomínanou výhrou nad Zemplínčanmi.

Martinčania majú za sebou výborný mesiac, v ktorom stratili iba jediné dva body proti Žiline. Vďaka tomu sa dostali na tretie miesto tabuľky. V poslednom zápase zdolali doma Dubnicu 3:2. Víťazný gól strelil najproduktívnejší hráč Martinčanov Matej Dírer s 27 bodmi (14+13). Slušné čísla dosahuje aj fínsky útočník Rika Tiainen, ktorý je s 15 gólmi najlepším strelcom martinského tímu (dokopy 26 bodov). V tíme už chýba útočník Jakub Linet, ktorý prednedávnom posilnil extraligové Košice. Dvoma gólmi dopomohol k výhre v poslednom zápase útočník Lukáš Toma (20 bodov). Jednotkou v bráne Martinčanov je Vladimír Glosár, ktorý nastúpil do 24 zápasov. Štatistiky brankára narodeného v r. 1998 ukazujú 91,57% úspešnosť zákrokov.

Zápas sa odohrá v stredu 5. januára o 17:00 pred prázdnymi tribúnami martinského zimného štadióna.

Fotogaléria