Modré krídla Slovan vs. HC Topoľčany

Modré krídla Slovan
2 6
HC Topoľčany
Utorok 28.12.2021, 15:00 28. kolo Arena Ondreja Nepelu

Po Vianociach doma s Topoľčanmi

V poslednom zápase pred Vianocami sa Modrým krídlam Slovan nepodarilo zvíťaziť nad Breznom, keď získali len bod po prehre v predĺžení. Chuť si tak budú chcieť napraviť proti súperovi z Topoľčian. Ide o tretí vzájomný zápas týchto mužstiev. Z oboch doterajších zápasov vyšli víťazne hostia. Modré krídla sú po 27. kole na 10. mieste tabuľky (36 bodov), hostia súna priebežnom piatom mieste miesto so 49 bodmi a stále patria do širšieho okruhu kandidátov na postup do extraligovej baráže.

Trénerom hosťujúceho tímu je Ľubomír Hurtaj, ktorý ako hráč zanechal silnú stopu aj v bratislavskom Slovane. Spoliehať sa môže na najproduktívnejšieho útočníka Topoľčian Michala Kluku, ktorý nazbieral už 26 bodov (8+18). Strelecky sa najlepšie darí ruskému útočníkovi s 11 gólmi Andrejovi Legalinovi, ktorý prišiel do Topoľčian z juniorského tímu Spartaka Moskva. Druhú priečku najlepších strelcov si delia Henrich Ručkay a Patrik Bečka (obaja po 10 gólov). V bráne dostáva priestor dvojica Erik Kompas (93,56%) a mladý len 18-ročný Matej Marinov (92,89%), ktorý podobne ako náš gólman Ádam Beke sa dostal do širšej záverečnej nominácie slovenskej reprezentačnej dvadsiatky na MS juniorov v Kanade.

V tíme Modrých krídel je stále lídrom štatistík Dušan Kľučiar s 30 bodmi. Najčastejšie nastupuje v útoku s dvojicou Jakub Uram (15 bodov), Patrik Danišovský (18 bodov), ktorí v tabuľke klubovej produktivty obsadzujú druhé a tretie miesto. Medzi nových hráčov krídel, ktorí by nemali chýbať na zápasovej súpiske, patrí Žabka, Mrva, Rybnikár a už dlhšie hrajúci Škvarek. V bráne je miesto pre mladíkov Beke, Noskovič, Hlavaj. 

Zápas sa odohrá o 15:00 h pred prázdnymi tribúnami na hlavnej ploche Zimného śtadióna Ondreja Nepelu.

Fotogaléria