Modré krídla Slovan vs. VLCI Žilina

Modré krídla Slovan
0 2
VLCI Žilina
Piatok 17.12.2021, 17:00 25. kolo Arena Ondreja Nepelu

Dnes Krídla proti Vlkom

Do hlavného mesta dnes pricestuje líder zo Žiliny. Modré krídla Slovan však na favorita vyrukujú s kvalitnou športovou formou. Z nedávnych piatich zápasov pred asociačnou prestávkou vyšli víťazne až štyrikrát a cenným bolo najmä víťazstvo po predĺžení nad Skalicou. Do predĺženia ale dospel aj náš posledný duel s „vlkmi“, ktorý nakoniec znamenal žilinskú výhru po nájazdoch. Káder spod Dubňa tentoraz smeruje do Bratislavy so snahou natiahnuť sedemzápasovú sériu víťazstiev, takže možno očakávať dobrý prvoligový hokej dvoch mužstiev, ktoré majú formu.

V Žiline je najproduktívnejšia dvojica Šimon Petráš a Patrik Koyš (obaja po 29 bodov). Prvý menovaný Petráš je najlepší strelec s 15 gólmi, druhý Koyš najlepší nahrávač s 19 asistenciami. V bráne dostáva priestor mladý Stanislav Škorvánek s 2,01 gólovým priemerom na zápas, ktorý má extraligové skúsenosti z Košíc i Michaloviec.

V Modrých krídlach Slovan je lídrom bodových štatistík Dušan Klučiar (17+13). Druhým najproduktívnejším hráčom je Patrik Danišovský, ktorý má na konte už 12 prihrávok. Posledný zápas so Skalicou rozhodol v predĺžení Jakub Uram, ktorý doteraz zaznamenal sedem presných zásahov. V bráne má tréner Rudolf Jendek na výber z trojice mladých brankárov Hlavaj, Beke, Noskovič. V obrane sa bude musieť zaobísť bez Olivera Fatula, ktorý s reprezentáciou do 20 rokov odcestoval na juniorský šampionát v Kanade.

Vzhľadom na pretrvávajúce obmedzenia spôsobené protipandemickými opatreniami je aj tento zápas bez divákov.

Fotogaléria