HC Topoľčany vs. SLOVAN Bratislava B

HC Topoľčany
2 1
Modré krídla Slovan
Streda 17.11.2021, 17:30 17. kolo ZŠ Topoľčany

Krídla nastúpia na ľade Topoľčian

Topoľčanoch sa bude hrať v stredu o západ republiky, „žochári" totiž hostia Modré krídla Slovan.

Domáci sa po dominantnom vstupe do ročníka trápia, z posledných desiatich vystúpení vyšli len s ôsmimi bodmi, kvôli čomu sa prepadli na siedmu pozíciu. Vďaka poslednej výhre proti Breznu sa môžu Modré krídla na svojho najbližšieho súpera v prípade plného bodového zisku dotiahnuť na rozdiel jediného bodu.

Lídrom produktivity domácich je dvojica útočníkov Michal Kluka a Henrich Ručkay (obaja 14 bodov). Druhého menovaného si fanúšikovia pamätajú z dlhoročného pôsobenia v extraligovej Nitre. Najlepším strelcom je krídelník Patrik Bečka so siedmimi presnými zásahmi. V bráne na väčšinu zápasov nastupuje 26-ročný Erik Kompas s priemerom 2,51 obdržaného gólu na zápas. 

Mladý tím pod vedením trénerskej dvojice Jendek - Kapuš ukazuje čoraz väčší progres, preto by si mali hráči Topoľčian dávať omnoho väčší pozor ako v prvom vzájomnom stretnutí, ktoré pre nich skončilo jasným výsledkom 7:0. Modré Krídla cez víkend zabudli na šnúru troch prehier a doma zdolali Brezno 6:4, vďaka čomu predbehli Trnavu a zaradili sa na deviatu priečku. Farma HC SLOVAN Bratislava má na konte 22 bodov a na ďalšie si bude trúfať na ľade súpera. Produktivu krídiel s prehľadom vedie útočník Dušan Kľučiar s 21 bodmi. Druhým najproduktívnejším hráčom je obranca Andrej Škultéty s 11 bodmi. V bráne sa strieda trojica mladých brankárov Beke, Noskovič, Hlavaj. V zostave by sa mohli ukázať navrátilci z A tímu a vyzdravení hráči Presinger, Urbánek, Bačik a pod. 

Zápas v Topoľčanoch sa začína o 17:30. Sledovať môžete na huste.tv.

Fotogaléria