HC Košice vs. SLOVAN Bratislava

HC Košice
4 2
HC SLOVAN Bratislava
Nedeľa 17.04.2022, 18:30 6. kolo STEEL Arena Košice

O postupujúcom rozhodne siedmy zápas

HC Košice - HC SLOVAN Bratislava 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)

Góly: 31. Rogoň (Paršin), 49. Slovák (Chovan, Pereskokov), 59. McPherson (Šedivý, Ihnačák), 60. McPherson - 14. Harris, 28. Zigo (Valach, Belluš). Rozhodovali: D. Konc st., Stano - Gegáň, Stanzel, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 8347 divákov (vypredané).

/stav série: 3:3/

Košice: Riečický - Volgin, Šedivý, Snuggerud, Romančík, Deyl, Saucerman - Klhůfek, Chovan, Paršin - McPherson, Ihnačák, Bartánus - Pereskokov, Slovák, Rogoň - Mrázik, Havrila, Milý
HC SLOVAN: Windsor - Breton, MacKenzie, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Golian - Yogan, Rapuzzi, Zigo - Jääskeläinen, Harris, Takáč - Chalupa, Preisinger, Matoušek - Lukošík, Bezák, Belluš

Prvýkrát v sezóne vypredaná Steel aréna sledovala v prvej tretine hokej s vysokým nasadením. Ofenzívne aktívnejší aj viac nebezpeční v nej boli hostia. Harris svoju šancu otvoriť skóre v 4. minúte ešte nevyužil. Na opačnej strane nebol o tri minúty úspešný ani Paršin, ktorý sa po ľavom krídle predral pred brankára Windsora, ale v zakončení neuspel. V 14. minúte práve Paršin v strednom pásme nepresnou prihrávkou daroval puk Harrisovi, ktorý strelou zo strednej vzdialenosti prekonal Riečického - 0:1. Domáci mali možnosť presilovky, nevyužili ju, ale gólom sa neskončila ani šanca Gachulinca v závere prvej časti.

V 24. minúte boli hostia blízko k druhému gólu, ale obranca Breton trafil do žŕdky. Nasledovalo viacero príležitostí hostí, ktoré vyústili do gólu v 28. minúte. Valach nastrelil puk na Riečického, pred ktorým bol nepokrytý Zigo - 0:2. V 31. minúte sa hralo štyria proti štyrom a viac priestoru využili domáci. Vo štvrtom zápase po sebe sa presadil košický útočník Rogoň, keď po strele Paršina dostal puk za Windsora - 1:2. Domáci ofenzívne ožili, do konca druhej časti si vytvorili viacero gólových príležitostí, ale Windsor podržal svoj tím.

Hostia v 46. minúte nevyužili presilovku a po nej sa k početnej výhode dostali Košičania. V nej sa dostali do kombinácie, ktorú po Chovanovej prihrávke využil Slovák - 2:2. Náskok hosťom mohli krátko na to vrátiť Takáč aj Jääskeläinen, no Riečického neprekonali. Rozhodujúci moment zápasu priniesla 59. minúta. V nej domáci vyhrali buly v útočnom pásme a po strele Šedivého dorazil McPherson puk za Windsora. Hostia sa dostali k hre bez brankára, počas ktorej MacKenzie fauloval pred prázdnou bránkou McPhersona, ktorému pripísali technický gól - 4:2.

Fotogaléria