SLOVAN Bratislava vs. HC Košice

HC SLOVAN Bratislava
5 2
HC Košice
Štvrtok 07.04.2022, 17:00 1. kolo Arena Ondreja Nepelu

Do série vstúpil víťazne Slovan

HC SLOVAN Bratislava - HC Košice 5:2 (0:1, 3:1, 2:0)

Góly: 28. Yogan (Haščák, Peters), 36. Jääskeläinen (Takáč), 36. Yogan (Haščák), 50. Takáč (Jääskeläinen), 53. Rapuzzi (Yogan) - 7. Klhůfek (Paršin), 40. McPherson (Klhůfek, Chovan). Rozhodovali: Stano, Novák - Stanzel, Šoltés, vylúčení: 3:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5327 divákov.

HC SLOVAN: Peters - Breton, Golian, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier - Haščák, Rapuzzi, Yogan - Jääskeläinen, Harris, Takáč - Matoušek, Kytnár, Zigo - Belluš, Bezák, Chalupa
HC Košice: Košarišťan - Volgin, Šedivý, Snuggerud, Saucerman, Deyl, Romančík, Jacko - Klhůfek, Chovan, Parshin - Pereskokov, McPherson, Bartánus - Rogoň, Slovák, Mrázik - Jokeľ, Havrila, Milý

Slovan ako prvý vystrelil v zápase na bránku, Kytnárov nepríjemný pokus vykryl Košarišťan. Po ňom nemieril presne ani Jääskeläinen a Gachulincova bomba od modrej čiary len tesne minula pravú žŕdku. Košičania odpovedali strelou Šedivého, ale obranca Košíc mieril len do hornej žŕdky. Hostia išli do vedenia v 7. minúte po nádhernom góle Klhůfka. Český útočník si pred zakončením dal hokejku medzi nohy a tejto jeho akcii zatlieskali aj domáci fanúšikovia. Hostia mohli vzápätí vyhrávať o dva góly, ale Slovák nepremenil nájazd a neuspel ani pri dorážke. Slovan mal najväčšiu šancu vyrovnať dve minúty pred koncom 1. tretiny, ale Rapuzziho strelu z pravej strany brankár chytil. To už sa na ľade iskrilo takmer po každom súboji pred bránkoviskom.

Od úvodu druhej tretiny boli Košice lepším tímom. Domácim sa nedarilo v presilovke vystreliť ani raz na bránku a od divákov si vyslúžili piskot. Košice mali lepší pohyb, ale v 28. minúte poslal Yogana do úniku Haščák a útočník Slovana prekonal Košarišťana strelou medzi betóny - 1:1. Od tej chvíle ubudlo šancí, obe mužstvá dobre bránili. Platilo to do 36. minúty, keď Takáč našiel pred bránkou nekrytého Jääskeläinena a fínsky krídelník poslal Slovan do vedenia. Len 25 sekúnd po góle na 2:1 dal svoj druhý gól v zápas Yogan, záver druhého dejstva bol ešte dramatický. V oslabení totiž Matoušek vo vyloženej šanci namieril len do žŕdky a vzápätí znížil McPherson na 3:2.

V tretej tretine to bol boj o každý kúsok ľadu. Slovan poctivo bránil už stredné pásmo, ale stačil aj útočiť. Košičania sa už do ofenzívy príliš nedostávali, ale ich snaha bola viditeľná. Zmrazil ich však gól Takáča v 50. minúte, útočník Slovana zužitkoval prihrávku Jääskeläinena a sám pred Košarišťanom mieril tvrdo i presne. Oceliari mali potom šancu po akcii Chovana, ale útočník hostí nezasunul puk pod betón Petersa. Naopak, Rapuzzi onedlho vyrazil do brejku, natlačil sa pred bránku a definitívne uzavrel skóre zápasu na 5:2.

Fotogaléria