HK Nitra vs. SLOVAN Bratislava

HK Nitra
4 1
HC SLOVAN Bratislava
Streda 27.04.2022, 18:00 4. kolo Tipsport Aréna Nitra

Vyrovnaný stav finálovej série

HK Nitra - HC SLOVAN Bratislava 4:1 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly: 2. Hrnka (Holešinský, Bajtek), 26. Hrnka (Raskob, Baláž), 40. Buček (Baláž, Nemec), 50. Buncis (Buček, Nemec) - 56. Takáč (Sersen). Rozhodovali: Stano, Korba – Stanzel, Bogdaň, vylúčení: 3:9 na 2 min, navyše Múčka (Nitra) a Yogan (Slovan) 5+DKZ za bitku, Sukeľ (Slovan) 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3600 divákov.

/stav série: 2:2/

Nitra: O´Connor (58. Honzík) – Nemec, Mezei, Raskob, Švarný, Bodák, Vitaloš, Rais – Krivošík, Buncis, Buček – Varga, Rockwood, Holešinský – Baláž, Hrnka, Tvrdoň – Sýkora, Bajtek, Múčka – Drábek
Slovan: Windsor - Golian, MacKenzie, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Beňo - Haščák, Rapuzzi, Yogan - Gašpar, Harris, Takáč - Chalupa, Kytnár, Sukeľ - Belluš, Bezák, Šotek - Lukošík

Domáci hrali už v druhej minúte presilovú hru a po krížnej prihrávke Holešinského cez bránkovisko ich poslal do vedenia Hrnka. Hra bola potom vyrovnaná, na šancu sa čakalo až do 9. minúty. Nitra hrala druhú presilovú hru v zápase a Windsor musel riešiť nebezpečné strely Raskoba i Tvrdoňa. V početnej prevahe hrali potom aj hostia a ich obrovskú šancu zmaril O´Connor, keď zblízka zlikvidoval strelu Rapuzziho. Záver tretiny patril Nitre, keď veľké šance v presilovke nepremenili Krivošík a Bajtek, ešte pred nimi mohol po chybe Windsora skórovať Baláž.

V druhej tretine mal prvú veľkú šancu Slovan, ale O´Connor predviedol výborný zákrok. Potom sa opäť hralo prevažne medzi modrými čiarami, až kým prišla 26. minúta. Hrnka si nakorčuľoval do pásma, poslal strelu švihom k pravej žŕdke a strelil svoj druhý gól v zápase. Slovan sa pokúšal streliť kontaktný gól, ale narážal na dobrú obranu súpera, Bratislavčanom chýbalo v útoku aj viac kreativity. Blízko ku gól bol Sersen, ale spomedzi kruhov nemieril presne, potom udreli domáci po tretí raz. Buček dostal prihrávku pred bránku a nezadržateľne skóroval.

Skvelý vstup do tretej tretiny priniesol domácim štvrtý gól. Buncis zasunul puk pod pravý betón Windsora a definitívne zlomil odpor Slovana. Nitrania sa potom viezli na pozitívnej emócii, vypredaná aréna ich hnala dopredu a Slovan už nemal na obrat šancu. Dokázal však streliť aspoň čestný gól zásluhou Takáča päť minút pred koncom. Tri minúty pred koncom odvolal tréner Slovana z bránky Windsora, v dlhej power play však zaujala len bitka Yogana s Múčkom. Šarvátka sa strhla ešte aj po záverečnom hvizde.

Fotogaléria