HK Nitra vs. SLOVAN Bratislava

HK Nitra
5 7
HC SLOVAN Bratislava
Štvrtok 06.01.2022, 15:00 49. kolo Tipsport Aréna Nitra

Gólová prestrelka v Nitre pre Slovan

HK Nitra – HC SLOVAN Bratislava 5:7 (1:1, 2:3, 2:3)

Góly: 15. Švarný (Buček, Baláž), 22. Varga (Hrnka, Rockwood), 33. Buček (Hrnka, Rockwood), 47. Buček, 60. Hrnka (Rockwood, Švarný) - 5. Yogan (Haščák, Harris), 23. Preisinger (Gachulinec, Beňo), 28. Yogan (Haščák, MacKenzie), 36. Harris (Belluš, Kytnár), 42. Haščák (Yogan, Rapuzzi), 49. Harris, 55. Yogan (Haščák).

Rozhodovali: Korba, Žák - Beniač, Valo, vylúčení: 4:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Zostavy:
Nitra: Honzík – Mezei, Š. Nemec, Švarný, Raskob, Vitáloš, Bodák, Pupák – Buček, Baláž, Holešinský – A. Sýkora, Rockwood, Hrnka – Tvrdoň, Bajtek, R. Varga – Múčka, Šramaty, Volko – Molnár
HC SLOVAN: Hlavaj – Breton, MacKenzie, Golian, Gachulinec, Maier, Valach, Beňo, Královič – Yogan, Rapuzzi, Haščák – Gašpar, Harris, Jääskeläinen – J. Sukeľ, Kytnár, Belluš – Šotek, Preisinger, Bezák

Od začiatku zápasu sa hral vyrovnaný hokej. Hra sa prelínala zo strany na stranu a obaja brankári boli v plnej permanencii. Ako prvý kapituloval v 5. minúte domáci Honzík, ktorý čelil prečísleniu dvoch proti jednému s úspešnou koncovkou Yogana. Pritom pár sekúnd predtým mohlo byť všetko inak, keby Varga nemieril iba do pravej žŕdky. V 15. minúte sa s pukom nemaznal Švarný, keď od bočného mantinelu poslal prízemnú strelu na Hlavaja a prekvapujúco vyrovnal.

Na začiatku prostrednej časti zohrali "corgoni" presilovkový signál na Vargu a ten sa spomedzi kruhov nemýlil – 2:1. Vedenie však Nitrania dlho neudržali, pretože v 23. minúte sa vynoril na útočnej modrej čiare zabudnutý Preisinger a rutinérsky prekonal Honzíka. Nasledoval úsek hry, v ktorom "belasí" zatlačili svojho súpera. Pár sekúnd po presilovej hre rozhádzali defenzívu Nitry štyrmi či piatimi krížnymi prihrávkami, za čo domáci pykali. Druhým gólom v zápase sa prezentoval Yogan. V 33. minúte sa zapotil aj brankár Hlavaj, ktorého si Nitrania vychutnali pri početnej výhode o dvoch hráčov a na 3:3 dal Buček. V 36. minúte využil presilovku aj Slovan zásluhou Harrisa.

"Corgoni" si v 42. minúte skomplikovali doháňanie manka, keď nepostrážili Haščáka a ten dal Slovanu dvojgólové vedenie. V 47. minúte vystihol v strednom pásme rozohrávku Buček, skúsene si prikryl puk a strelil druhý gól v zápase - 4:5. Za tohto stavu predviedol dôležitý zákrok Hlavaj, ktorý zmaril vyrovnanie po Holešinského tvrdej strele a na opačnej strane opäť poslal Slovan do dvojgólového vedenia Harris. V 55. minúte sa od červenej čiary rútila osamotene na Honzíka dvojica Haščák - Yogan, pričom druhý menovaný zaknihoval hetrik. V závere ešte Hrnka skorigoval na záverečných 5:7.

Fotogaléria