SLOVAN Bratislava vs. HC Nové Zámky

HC SLOVAN Bratislava
1 2
HC Nové Zámky
Štvrtok 30.12.2021, 16:00 47. kolo Arena Ondreja Nepelu

Slovan doma zaváhal s Novými Zámkami

HC SLOVAN Bratislava - HC Nové Zámky 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Góly: 50. Rapuzzi (Haščák, Valach) - 16. Šiška (Varga, Jackson), 20. Klempa (Šišovský). Rozhodovali: Štefík, D. Konc st. - Durmis, Valo, vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

HC Slovan Bratislava: Hlavaj - MacKenzie, Breton, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Beňo - Haščák, Rapuzzi, Yogan - Jääskeläinen, Harris, Takáč - Gašpar, Kytnár, Sukeľ - Šotek, Bezák, Belluš - Urbánek
HC Nové Zámky: Bakala - Kozák, Roman, Hatala, Bull, Knižka, Holenda, Ligas - Ahlholm, Langkow, Klempa - Jackson, Šiška, Šišovský - Varga, Barto, Števuliak - Fetkovič, Ondrušek, Ferenyi - Mišiak

Prvá veľká šanca prišla v 10. minúte, keď MacKenzie vysunul Harrisa, ktorý korčuľoval sám na bránku Nových Zámkov, ale Bakalu neprekonal. To bola jediná vážnejšia príležitosť, ktorú líder tabuľky v I. tretine vyprodukoval. Domáci hrali príliš profesorsky, ľahkovážne strácali puky a agresívnejší hostia ich chyby trestali. V 11. min Hlavaj ešte predviedol výborný zákrok pri šanci Klempu a v 13. min vychytal aj Barta, ale o tri minúty neskôr už kapituloval po dorážke Šišku. V závere tretiny zvýšil na 2:0 Klempa, ktorému pripravil gól ako na podnose bekhendovou prihrávkou Šišovský.

Hráči Slovana v druhom dejstve trochu zvýšili aktivitu a začali súpera vyššie napádať. Do dobrej pozície sa dostal Sersen, no Bakala si s jeho bekhendovým zakončením poradil a následne Gašpar rozvlnil len bočnú sieť. Domáci potom v presilovke roztočili kolotoč v obrannom pásme Nových Zámkov, výsledkom bola delovka Yogana, ktorá opečiatkovala ľavú žŕdku. Na druhej strane zaváhanie Hlavaja nepotrestali Števuliak s Vargom. V 36. min nepremenil veľkú šancu ani domáci Sukeľ.

Slovanisti sa stále nevedeli dostať do správneho tempa. Na začiatku tretej časti takmer inkasovali tretíkrát, strelu Bulla s námahou vyrazil Hlavaj na žŕdku a poradil si aj s následnými dorážkami. V 49. min zahodil veľkú príležitosť hostí Šišovský. Až v záverečných desiatich minútach si domáci vytvorili výraznejší tlak. V 50. min sa dočkali kontaktného gólu, Rapuzzi ušiel dvojici brániacich hráčov a nájazd zakončil strelou medzi betóny Bakalu - 1:2. V 53. min mal vyrovnanie na hokejke v presilovke Takáč, no puk skončil iba na bočnej sieti. Tri minúty a 20 sekúnd pred koncom Hlavaj vykorčuľoval z bránky a Slovan to skúsil v šestici, strelu Rapuzziho i dorážku Haščáka však vykryl skvelý Bakala. Domáci sa o záverečný nápor obrali sami, keď zle striedali a dostali 2 min za príliš veľký počet hráčov na ľade. Skóre sa už nezmenilo a "býci" si tak odviezli z ľadu lídra nečakané tri body.

Fotogaléria