SLOVAN Bratislava vs. HK DUKLA Trenčín

HC SLOVAN Bratislava
2 1
HK DUKLA Trenčín
Utorok 08.03.2022, 18:00 45. kolo Arena Ondreja Nepelu

Aj šiesty vzájomný zápas v sezóne pre Slovan

HC SLOVAN Bratislava - HK Dukla Trenčín 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 12. Jääskeläinen (Takáč, Gachulinec), 24. Rapuzzi (Yogan, Valach) – 25. Minárik (Martiška, Berisha).

Rozhodovali: J. Koncl ml., Hronský - D. Konc ml., Frimmel , vylúčení: 3:5, presilovky a oslabenia: 0:0, 2920 divákov.

HC SLOVAN: Peters - MacKenzie, Golian, J. Valach, Maier, Gachulinec, Sersen - Haščák, Rapuzzi, Yogan - Jääskeläinen, Harris, Takáč - Fominych, Kytnár, Zigo - Sukeľ, Preisinger, Belluš - Šotek
Dukla Trenčín: Bowns - Lemcke, Kudla, Chovan, Martiška, Chromiak, Starosta, Urban - Berisha, Mahbod, Minárik - Tybor, Sojčík, Duda - Gaťár, M. Valach, Honzek - Krajčovič, Rehuš, J. Švec

Po svižnom úvode si obaja brankári pripísali prvé zákroky, hru potom poznamenali nepresnosti na oboch stranách. Prvú veľkú šancu mal Rapuzzi v 8. minúte, ale Bowns jeho strelu z bezprostrednej blízkosti vykryl. Trenčín odpovedal po akciách Rehuša a Šveca, Chovan však rovnako nenamieril presne. Podarilo sa to až Jääskeläinenovi v 12. minúte. Slovan si pred gólovou situáciu vypracoval tlak v pásme, útočník domácich využil skrumáž pred brankárom Bownsom. Na konci úvodnej tretiny mohol zvýšiť vedenie domácich obranca Valach, ale v presilovke trafil iba hornú žŕdku.

V úvode druhého dejstva hral Trenčín presilovku, nedokázal si však vypracovať gólovú šancu. Pri rovnovážnom počte na ľade naopak inkasoval, keď Rapuzzi so šťastím prekonal brankára Dukly. O 37 sekúnd neskôr však hostia znížili zásluhou Minárika, ktorého nechala obrana Slovana úplne voľného. Domáci mali ďalšie šance v presilovej hre, najväčšiu nevyužil Zigo. Ešte väčšiu mal onedlho Takáč, ale Bowns vytiahol fantastický zákrok. Slovan výrazne prestrieľal svojho súpera v druhej tretine, chýbalo mu viac šťastia v koncovke.

V tretej tretine Slovan nedovolil hosťom nadýchnuť sa k obratu, mal hru pod kontrolou a Trenčania sa museli mať na pozore. V polovici záverečnej dvadsaťminútovky však Dukla zatlačila domácich a blízko ku gólu bol Švec. Jääskeläinen potom namieril len do Bownsa a Berishova strela skončila na brankárovi Petersovi. V závere zápasu hrala Dukla bez brankára, ale stav sa už nezmenil.

Fotogaléria