HK Poprad vs. SLOVAN Bratislava

HK Poprad
4 3
HC SLOVAN Bratislava
sn
(1:1, 2:2, 0:0, 0:0)
Piatok 11.03.2022, 17:00 43. kolo ZŠ Poprad

Z Popradu vezieme bod

HK Poprad - HC Slovan Bratislava 4:3 pp a sn (1:1, 2:2, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly:
 6. Vandas (Skokan, Drgoň), 32. Livingston (Novajovský, Ully), 38. D. Bondra (Ully), rozh. nájazd Mlynarovič - 20. Zigo (Rapuzzi, Jääskeläinen), 40. Yogan (MacKenzie, Haščák), 40. Zigo (Harris)

Poprad: Todykov – Drgoň, Brejčák, Novajovský, Tam, Demo, Ulrych, Hudec – Svitana, Skokan, Vandas – Ully, Arniel, D. Bondra – Mešár, Mlynarovič, Livingston – Petráš, Bjalončík, Kundrík.

Bratislava: Peters – MacKenzie, Golian, Valach, Maier, Gachulinec, Sersen, Žabka – Haščák, Rapuzzi, Yogan – Jääskeläinen, Harris, Takáč – Fominykh, Kytnár, Zigo – Sukeľ, Preisinger, Belluš – Šotek.

Zápas medzi Popradom a Slovanom sa začal minútou ticha za zosnulého dlhoročného hlásateľa Františka Sučka. Skokanove nahodenie tečoval Vandas a Poprad šiel do vedenia - 1:0. Gól musel ešte potvrdiť videorozhodca. Slovan vyrovnal 10 sekúnd pred prvou prestávkou. Rovnako v presilovej hre sa trafil z bezprostrednej blízkosti Zigo - 1:1.

V druhej tretine boli nebezpečnejší domáci. Gól mal na hokejke zabudnutý Vandas, ale namiesto zakončenia do odkrytej časti bránky zlomil hokejku. Zo šance Slovana mohol skórovať v úniku Preisinger, ale ani na dvakrát Todykova neprekonal. V presilovej hre tečoval Novajovského strelu Livingston a Poprad znova viedol o gól. V 38. minúte vypichol puk v rohu klziska Ully. Ten sa šťastne odrazil pred bránku k osamotenému Dávidovi Bondrovi, ktorý si skóroval. "Kamzíci" o prácne vybudovaný náskok prišli behom jednej minúty, keď do šatne neinkasovali jeden gól ale hneď dva. Najprv hostia využili Arnielove vyhodenie puku vo vlastnej tretine, ktoré rozhodcovia posúdili ako zdržovanie hry. Na konci kombinačnej akcie bol Yogan, ktorý prestrelil popradského brankára - 3:2. O chvíľu bolo vyrovnané. Za vlastnou bránkou zle rozohral Skokan a po Harrisovej prihrávke mal Zigo už jednoduchú prácu - 3:3.

V tretej tretine oba tímy taktizovali a nepúšťali so do hokeja "hore-dole". V prvej desaťminútovke mali viac z hry domáci, potom prevzal iniciatívu Slovan. Keďže gól v tretej časti hry nepadol, v Poprade sa predlžovalo. Predĺženie prinieslo veľkú šancu Ziga. Jeho únik zakončený strelou mierenou medzi betóny popradský brankár chytil. Slovan si ešte vzal päť sekúnd pred koncom extra času oddychový čas, ale buly v útočnom pásme nevyhral a nasledovali samostatné nájazdy. V nich mali navrch domáci. Slovan získal jeden bod a na potvrdenie líderskej pozície potrebuje eštebod z Nových Zámkov.

Fotogaléria