SLOVAN Bratislava vs. HC GROTTO Prešov

HC SLOVAN Bratislava
4 2
HC GROTTO Prešov
Nedeľa 27.02.2022, 19:00 42. kolo Arena Ondreja Nepelu

Slovan víťazne proti Prešovu

HC SLOVAN Bratislava - HC Grotto Prešov 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)

Góly: 9. Takáč (Jääskeläinen), 10. Rapuzzi (Haščák), 24. Jääskeläinen (Takáč), 40. Gachulinec (Takáč, Harris) - 21. Vas (Nauš, Zagrapan), 35. Sýkora (Turan, Jendroľ). Rozhodovali: Moller, Novák - Hajnik, Gegáň, vylúčení: 2:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 2366 divákov.

HC SLOVAN: Windsor – Macknezie, Golian, Valach, Beňo, Gachulinec, Sersen, Žabka, Maier - Haščák, Rapuzzi, Yogan - Jääskeläinen, Harris, Takáč - Fominych, Kytnár, Zigo - Belluš, Preisinger, Šotek
Prešov: Bespalov - F. Fekiač, Rajnoha, Turan, Jendroľ, Růžička, Glazkov, Bakala - A. Nauš, Vas, Zagrapan - Charbonneau, Čacho, Welychka - Žilka, Valent, J. Sýkora - Lialka, V. Fekiač, Šimun

Domáci boli od začiatku nebezpečnejší a už v prvých minútach si vypracovali niekoľko možností ohroziť Bespalova v prešovskej bránke. Na druhej strane preveril Windsora Charbonneau. Hostia si od 8. minúty zahrali presilovku, no vôbec ju nezvládli. Nielen že neohrozili súperovu bránku, ale ušli im Jääskeläinen s Takáčom a druhý menovaný rozvlnil sieť. Neprešla ani minúta, skončila sa presilovka hostí a jedenásť sekúnd po nej viedli "belasí" už 2:0. Rapuzzi po brejku prekonal Bespalova. Aj v ďalšom priebehu boli lepší domáci, no čisté šance si už nevypracovali.

Do druhej tretiny vstúpili lepšie hostia a jeden z mála ich útokov sa skončil gólom. Zagrapan vybojoval puk pri mantineli, posunul ho Naušovi, ten Vasovi, ktorý trafil medzi betóny Windsora. Slovan však odpovedal o tri minúty, pohotovou strelu z pravej strany pod brvno mu zabezpečil dvojgólové vedenie Jääskeläinen. To mohlo byť už o chvíľu vyššie, "belasí" na ľade dominovali a neustále sa tlačili pred Bespalova, ktorému po strele Haščáka pomohla žŕdka. Prešovský brankár odolal aj pri minútovej presilovke súpera o dvoch hráčov. V 35. minúte sa Prešovu opäť podarilo domácich zaskočiť. Nevýrazná strela Sýkoru spoza obrancu prekvapila Windsora - 3:2. Bola to prvá strela hostí za niekoľko minút. Slovan dokázal odpovedať ešte pred druhou sirénou. Bespalov Takáčovu strelu vyrazil a Gachulinec bekhendom dorazil puk do siete.

Slovan si zahral v úvode tretej tretiny ďalšiu presilovku, veľkú šancu mal Takáč, ale Bespalov skryl puk do lapačky. Slovan sa v 47. minúte dostal do prečíslenia, Valach v páde dostal puk do siete a aj on nabúral do brankára aj bránky. Rozhodcovia išli telefonovať a gól neplatil, ale vylúčili Charbonneaua za nedovolené bránenie. Slovan však nevyužil ani štvrtú presilovku v zápase. Na ľade ale dominoval a v 53. minúte bol pomer striel v tretej tretine 11:1 v jeho prospech. V 55. minúte mohol znížiť Lialka, no Windsor odolal. Na druhej strane sa v dobrej pozícii nepresadil Harris a poistku nepridal ani Haščák. Slovan si náskok udržal až do konca a pripísal si víťazstvo, súpera prestrieľal 45:16.

Fotogaléria