SLOVAN Bratislava vs. HK Dukla Ingema Michalovce

HC SLOVAN Bratislava
6 0
HK Dukla Ingema Michalovce
Štvrtok 17.02.2022, 18:00 39. kolo Arena Ondreja Nepelu

Slovan nastrieľal Michalovciam poltucet

HC SLOVAN Bratislava - HK Dukla Ingema Michalovce 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

Góly: 11. Kytnár (Fominykh, Preisinger), 15. Zigo (Breton), 22. Sersen (Harris), 46. Haščák (Mackenzie, Yogan), 52. Mackenzie (Yogan, Zigo), 56. Yogan (Haščák). Rohodovali: Stano, Valach - Durmis, Gegáň, vylúčení: 5:7 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, 2177 divákov.

HC SLOVAN Bratislava: Windsor - MacKenzie, Sersen, Gachulinec, Breton, Valach, Beňo, Golian - Haščák, Rapuzzi, Yogan - Jääskeläinen, Harris, Zigo - Fominych, Kytnár, Preisinger - Belluš, Bezák, Šotek - Fatul
Michalovce: Vošvrda (22. Williams) - Doherty, Ross, Pavlin, Macejko, Bokroš, Mihálik, Mudrák - Suja, Cameranesi, Faith - Mašlonka, Buc, Kukuča - Przygodski, Galamboš, Galbavý - Luža, Gajdoš

Slovan sa potreboval rehabilitovať za predchádzajúcu prehru v Spišskej Novej Vsi a proti štvrtému tímu tabuľky sa mu to s prehľadom podarilo. Skóre otvoril v 10. min Kytnár, ktorý dorazil do siete strelu Fominycha. V 15. min nahodil z vlastnej polovice na zadný mantinel Breton a odrazený puk si ako prvý dokorčuľoval Zigo, ktorý zvýšil už na 2:0. Dvojgólový náskok si belasí ustrážili do konca prvej časti hry, hoci zvýšiť ešte mohol Harris, ktorý nepremenil blafák.

Tvrdú ranu uštedril hosťom Sersen, ktorý v 22. min skóroval v oslabení strelou z vlastnej polovice ihriska, ktorá prekĺzla brankárovi Vošvrdovi medzi betónmi. Po tomto góle sa nechal vystriedať kanadským gólmanom Williamsom. Hra sa trochu vyrovnala, čomu prispeli aj dve oslabovky domácich. Hostia ich však nevyužili. Ako sa má naložiť s početnou výhodou ukázal v 46. min. Marcel Haščák, ktorý vymietol pravý horný roh bránky. V záverečnej desaťminútovke pridal Slovan ešte dva góly, keď najprv Mackenzie trafil z priestoru kruhov do horného rohu brány a štyri minúty pred koncom v početnej výhode Yogan z prvej zúžitkoval ideálnu prihrávku Haščáka.

Slovan sa predstaví svojím fanúšikom aj v nasledujúcom zápase. V nedeľu o 18:00 h privíta na svojom ľade posledný celok tabuľky z Liptovského Mikuláša.

Vstupenky na zápas sú už v predaji v sieti Ticketportal.

Fotogaléria