HC Košice vs. SLOVAN Bratislava

HC Košice
3 5
HC SLOVAN Bratislava
Streda 02.03.2022, 18:00 35. kolo STEEL Arena Košice

Dnes derby na ľade Košíc

Po dvoch prehrách v samostatných nájazdoch s Bystricou a Liptovským Mikulášom sme si v nedeľu aspoň čiastočne napravili chuť, keď sme v domácom prostredí zdolali Prešov 4:2. Hostí sme do ničoho nepustil a prestrielali ich v pomere 48:16. Skóre stretnutia otváral navrátilec do zostavy a bronzový medailista z Pekingu Samuel Takáč. Gólovo sa presadil aj najlepší strelec William Rapuzzi, ktorý má na svojom konte už 23 gólov. 

Slovan s Košicami v tejto sezóne ešte neprehral (6:3, 3:2, 3:0). V dnešnom zápase sa víťazstvom budeme chcieť dotiahnuť na prvý Zvolen. V Košiciach po poslednom zápase a nevyrovnaných výkonoch odvolali trénera Kalleho Kaskinena, ktorého nahradil kanadský coach Dan Ceman, ktorý v roku 2019 doviedol Banskú Bystricu zavŕšeniu majstrovského hetriku a jeho pôsobenie pod Urpínom ukončila pandémia. 

V novom tíme sa môže spoliehať na produktívnych útočníkov Michala Chovana (42 bodov) a Allana McPhersona (39 bodov). Najlepším strelcom výhodniarov je český útočník Pavel Klhufek. V bráne so slušnými číslami percentuálnych zákrokov 91,78% pravidelne nastupuje Andrej Košarišťan, dvojkou v bráne je s lepšími číslami 92,80% Dominik Riečický.

Zápas začína o 18.00. Prenos je možné sledovať na televíznej stanici SPORT 1.

Fotogaléria