SLOVAN Bratislava vs. HK Spišská Nová Ves

HC SLOVAN Bratislava
3 4
HK Spišská Nová Ves
Pondelok 20.12.2021, 18:00 27. kolo Arena Ondreja Nepelu

Víťazná séria končí proti Spišskej Novej Vsi

HC SLOVAN Bratislava - HK Spišská Nová Ves 3:4 (0:2, 1:1, 2:0)

Góly: 
29. Haščák (Yogan), 48. Yogan (Beňo, Haščák), 50. Rapuzzi (Haščák, Yogan) - 13. Štrauch (Vrábeľ, Ordzovenský), 16. Štrauch (Tyczynski, Hamráček), 30. Ščurko (Giľák, Petgrave), 60. Rapáč (Kuru). Rozhodovali: Adamec, Müllner – Hercog, Gegáň, vylúčení: 2:1, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

HC SLOVAN: Gudlevskis – MacKenzie, Breton, Golian, Sersen, Valach, Maier, Beňo – Haščák, Rapuzzi, Yogan – Jääskeläinen, Harris, Takáč – Gašpar, Kytnár, Sukeľ – Šotek, Bezák, Urbánek
Spišská Nová Ves: Melicherčík – Petgrave, Atwal, Ouellet-Beaudry, Romaňák, Ordzovenský, Malina, Česánek – Giľák, Salituro, Ščurko – Rapáč, Kuru, Nieminen – Hamráček, Vrábeľ, Štrauch – Vartovník, Tyczynski, Tomala

Prvá tretina sa skončila gólovo prekvapujúco v prospech hostí, ale prvú veľkú šancu mal Slovan. Gašpar prihral v 6. minúte puk pred bránu na Kytnára, no tomu sa ani na dvakrát nepodarilo dostať ho za čiaru. Na ďalšiu šancu sa čakalo dlhšie, ale priniesla prvý gól zápasu. Štrauch medzi kruhmi vypálil na bránku a puk trafil rovno do ľavého horného rohu - 0:1. Ďalšiu šancu Spišiakov mal Giľák, ale nenamieril presne. Potom sa dostal k slovu opäť Štrauch a rovnako ako pri prvom góle rozvlnil sieť strelou do hornej časti bránky. Slovan odpovedal v závere prvého dejstva rýchlou akciou, strela Rapuzziho však skončila na brankárovi Melicherčíkovi.

Prostredná tretina začala veľmi svižne, najskôr sa pred Gudlevskisa dostal Giľák, ale trafil iba bočnú sieť. Spišiaci potom hrali prvú presilovku v zápase, ale bránku neohrozili. Rovnakú možnosť dostal v 26. minúte aj Slovan a svojho súpera zamkol v pásme. Po niekoľkých pokusoch MacKenzieho a Yogana sa dostal puk k Haščákovi a kanonier Slovana znížil. Hneď v ďalšom striedaní však "Rysy" zo Spiša strelili tretí gól, Ščurkovi k nemu pomohol aj kus šťastia. Záver druhej tretiny patril domácim, ale Takáč nepremenil samostatný nájazd.

Tretia tretina sa niesla v znamení Slovana, ktorý chcel vyrovnať. Prvú šancu mal Jääskeläinen, po ňom to neúspešne skúšal Takáč. Onedlho však vyšla domácim pekná kombinácia, po ktorej Yogan strelil ich druhý gól. Vyrovnanie viselo vo vzduchu, Slovan bol v tretej tretine jasne lepší a vyrovnať sa mu napokon podarilo v 50. minúte po góle Rapuzziho. Ďalšiu šancu mal Haščák, ale záver zasa vzali do rúk hostia. Najskôr si vytvorili tlak v pásme, ktorý ešte Slovan ustál, ale 23 sekúnd pred koncom rozhodol o triumfe Spišiakov Rapáč.

Fotogaléria