SLOVAN Bratislava vs. HKM Zvolen

HC SLOVAN Bratislava
5 3
HKM Zvolen
Piatok 10.12.2021, 19:00 25. kolo Arena Ondreja Nepelu

Slovan s víťazstvom aj proti Zvolenu

HC SLOVAN Bratislava - HKM Zvolen 5:3 (1:0, 2:0, 2:3)

Góly: 9. Šotek (Sersen, Windsor), 26. Rapuzzi (MacKenzie, Haščák), 38. Harris (Jääskeläinen), 50. Rapuzzi (MacKenzie), 54. Haščák (Jääskeläinen) - 43. Marcinek (Chlepčok), 44. Jedlička (Zuzin, Kotvan), 56. Viedenský (Roy). Rozhodovali: Adamec, Snášel - D. Konc ml., Stanzel, vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

HC SLOVAN Windsor - Golian, MacKenzie, Sersen, Gachulinec, Maier, Valach, Beňo - Jääskeläinen, Rapuzzi, Haščák - Takáč, Harris, Yogan - Matoušek, Kytnár, Gašpar - Sukeľ, Bezák, Šotek
HKM Zvolen: Rahm - Kotvan, Barcík, Roy, Meliško, Hraško, Kubka, Sládok, Ďuriš - Zuzin, Viedenský, Jedlička - Leskinen, Krieger, Saracino - Stupka, Mikúš, Török - Csányi, Marcinek, Chlepčok

Súboj prvého s druhým začal lepšie Zvolen, hneď v druhom striedaní zatlačil domácich a Windsor, ktorý ležal v bránkovisku, len so šťastím neinkasoval. Slovan potom odpovedal po akcii Bezáka, jeho strela trafila len hrudník Rahma. Neskôr to individuálne skúsil Valach, ale aj on stroskotal na brankárovi. Slovan potom mal viac z hry a aj streleckú prevahu a korunoval to v 9. minúte. Šotek potiahol puk po prihrávke Sersena a strelou spoza hráča prekvapil Rahma - 1:0. Slovan bol po góle aj naďalej aktívnejší, no mohol inkasovať pri vlastnej presilovke, keď sa do úniku dostala dvojica Viedenský - Zuzin, ale Winsdor ich vychytal. Vzápätí sa dostával do šance Rapuzzi, ale stav 1:0 sa už v prvej tretine nezmenil.

Po prestávke obe mužstvá dobre bránili a v prvej šesťminútovke si ani jedno nevypracovalo vážnejšiu šancu. Potom však MacKenzie poslal puk pred bránku, kde číhal Rapuzzi, a útočník Slovana zvýšil na 2:0. Tesne po góle trafil konštrukciu bránky Haščák. Oba tímy potom hrali v početnej výhode, ale gól padol pri hre 5 na 5, keď prihrávku Jääskeläinena zužitkoval Harris.

Tesne po začiatku tretej tretiny trafil Yogan žŕdku, Zvolenu sa následne podarilo skorigovať stav. Marcinek na dvakrát prekonal Windsora a Zvolenu dal nádej. Ešte lepšie to z pohľadu hostí vyzeralo o 64 sekúnd neskôr, keď Jedlička strelil ich druhý gól. Domácim vzápätí priťažilo vylúčenie Matoušeka, ale ubránili sa. Už pri hre 5 na 5 utiekol obrane Zvolena Yogan, ale opäť netrafil. Rozhodnutie však priniesla následná presilovka Slovana, keď druhý gól v zápase zaznamenal Rapuzzi a tri a pol minúty po ňom trafil presne Haščák. Posledné slovo mal Viedenský, ktorý po dorážke upravil na konečných 5:3.

Robert Döme, hlavný tréner HC SLOVAN: "Počas celého zápasu okrem piatich minút v tretej tretine sme boli lepší. Boli sme silnejší na puku. Zvolen je však nepríjemný súper, má svoju kvalitu, výborne korčuľuje, ale my sme sa dnes dobre pripravili. Dostali sme síce dva góly v tretej tretine, ale nemyslím si, že sme súpera do niečo pustili. Podržal nás opäť aj brankár Windsor. Vyhrali sme zaslúžene."

Fotogaléria