SLOVAN Bratislava vs. HC Nové Zámky

HC SLOVAN Bratislava
2 0
HC Nové Zámky
Piatok 03.12.2021, 18:00 22. kolo Arena Ondreja Nepelu

Šiesta výhra v rade!

HC SLOVAN Bratislava - HC Nové Zámky 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 8. Maier (Rapuzzi), 41. Haščák (Rapuzzi, Harris). Rozhodovali: Novák, Moller – Stanzel, Šefčík, vylúčení: 7:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

HC SLOVAN Bratislava: Hlavaj – MacKenzie, Golian, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Beňo – Haščák, Rapuzzi, Jääskeläinen – Gašpar Harris, Takáč – Yogan, Kytnár, Matoušek – Šotek, Bezák, Sukeľ
HC Nové Zámky: Bakala – Hatala, Bull, Fereta, Holenda, Kozák, Roman, Ligas, Tóth – Števuliak, Šiška, Jackson – Šišovský, Langkow, Klempa – Varga, Fetkovič, Mišiak – Ferenyi, Ondrušek, Kurbatov

Slovan hral už po 68 sekundách presilovú hru, ale strely Haščáka a Harrisa v sieti neskončili. Domáci mali aj potom hernú prevahu a v 8. minúte ich poslal do vedenia Maier. Zámčania mali prvú veľkú šancu v 17. minúte, ale Klempa nedokázal prekonať Hlavaja, ktorý dostal prednosť v bránke pred Windsorom.

Na začiatku druhej tretiny si prvú početnú výhodu zahrali aj hostia, ale mohli inkasovať. Takáč sa rútil sám na Bakalu, ale brankár Zámčanov dobre zasiahol. Zverenci Gergelyho Majorossa si potom nedali pozor na disciplínu, v priebehu minúty mali vylúčených dvoch hráčov, ale zo skrátenej presilovky 5 na 3 vyťažili len žŕdku po strele Haščáka. Rovnaká situácia sa potom naskytla aj hosťom, pričom ich dvojnásobná presilovka trvala celé dve minúty. Hlavaj však chytil všetky strely a stav sa nezmenil.

V úvode tretieho dejstva pokračovala presilovka Slovana a zásluhou Haščáka ju aj využil. Vzápätí hrali v početnej výhode aj "býci", ale opäť sa im nepodarilo prekonať pozorného Hlavaja. Päť minút pred koncom bol k tomu blízko Fetkovič, ale svoju šancu nevyužil. V závere duelu ešte Yogan trafil žŕdku, ale na skóre sa už nič nezmenilo. Slovan si tak pripísal piaty triumf za sebou a zostal na čele tabuľky.

Fotogaléria