HK Dukla Ingema Michalovce vs. SLOVAN Bratislava

HK Dukla Ingema Michalovce
1 6
HC SLOVAN Bratislava
Piatok 19.11.2021, 17:30 17. kolo ZŠ Michalovce

Slovan nedal domácim žiadnu šancu

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Slovan Bratislava 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)

Góly:
6. Kukuča (Buc) - 8. Preisinger (Gašpar), 12. Rapuzzi (Takáč), 27. Haščák (Rapuzzi), 45. Haščák (Takáč, Rapuzzi), 52. Fominych (Kytnár, Yogan), 52. Gašpar (Takáč, MacKenzie). Rozhodovali: Valach, Stano - Ordzovenský, Knižka, vylúčení: 5:6 na 2 min., navyše Fournier (Mich.) 5+DKZ za pästný súboj, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, 99 divákov.

Michalovce: Kaarlehto - Bokroš, Macejko, Ťavoda, Gajdoš, Mihálik, Stripai, Hajnik - Regenda, Cameranesi, Keränen - Faith, Galamboš, Mráz - Žitný, Suja, Fournier - Mašlonka, Buc, Kukuča - Chalupa
HC SLOVAN: Gudlevskis - Mackenzie, Golian, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Štajnoch - Takáč, Rapuzzi, Haščák - Gašpar, Preisinger, Jääskeläinen - Yogan, Kytnár, Matoušek - Šotek, Bezák, Fominych

Oba tímy chceli odčiniť piatkové prehry a lepší vstup do zápasu mali domáci. Po tom, čo Slovanisti neskórovali po sľubných šanciach Sersena a Yogana sa Kukuča počas avizovanej presilovky predral pred Gudlevskisa a otvoril skóre - 1:0. Náskok domácich však vydržal iba 76 sekúnd, keďže Preisinger strelou spomedzi kruhov zužitkoval prihrávku Gašpara - 1:1. Kapitán michalovského tímu Mihálik spravil v 12. minúte chybu pri rozohrávke, puk mu vzal Takáč, ktorého prihrávku zužitkoval Rapuzzi - 1:2. Hostia ubránili tesný náskok v oslabení v 14. minúte a do 2. tretiny si preniesli 92-sekundovú presilovku o dvoch hráčov.

Michalovský tím však kritickú situáciu zvládol bez inkasovaného gólu. "Belasým" síce nevyšla dvojnásobná početná výhoda, no v 27. minúte potrestali vylúčenie Mašlonku. Na 3:1 upravil svojím prvým gólom v drese Slovana Haščák, ktorý zakončil prečíslenie s Rapuzzim - 1:3. V závere druhej tretiny bol blízko ku kontaktnému gólu Žitný, no brankár Gudlevskis pohotovo zasiahol.

Domáci spravili v zápase viacero chýb a za jednu z nich pykali aj v 45. minúte. Nepokrytý Haščák zužitkoval prihrávku Takáča a upravil na 1:4. Krátko na to nepridal druhý gól domácich Faith a po potýčke s Maierom sa zápas skončil pre Fourniera. Na konci následnej presilovkovej kombinácie bol Fominych, ktorý zvýšil na 5:1. V pokračujúcej početnej výhode pridal Gašpar o 24 sekúnd ďalší gól Slovana. Náskok hostí nezvýšil v 56. minúte Takáč, keď po ďalšej chybe súpera neuspel v samostatnom úniku.

Fotogaléria