SLOVAN Bratislava vs. HC Košice

HC SLOVAN Bratislava
3 2
HC Košice
Nedeľa 31.10.2021, 16:00 13. kolo Arena Ondreja Nepelu

Slovan pokračuje vo víťaznom ťažení

HC SLOVAN Bratislava - HC Košice 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)

Góly: 13. Takáč (Beňo), 16. Zigo (Štajnoch), 24. Yogan (MacKenzie, Harris) - 8. Chovan (Pereskokov, Romančík), 44. Pereskokov (Paršin, Chovan). Rozhodovali: D. Konc st., Müllner - Ševčík, D. Konc ml., vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3057 divákov.

HC SLOVAN Bratislava: Gudlevskis - MacKenzie, Golian, Štajnoch, Sersen, Gachulinec, Maier, Beňo - Gašpar, Harris, Takáč - Sukeľ, Rapuzzi, Yogan - Matoušek, Bezák, Zigo - Preisinger, Kytnár, Lukošík

HC Košice: Košarišťan - Šedivý, Saucerman, Deyl, Tansey, Cibák, Romančík - McPherson, Slovák, Bartánus - Paršin, Chovan, Pereskokov - Rogoň, Klhůfek, Belluš - Jokeľ, Havrila, Milý

Priebeh zápasu

Domáci dostali v úvode dve presilovkové možnosti, ale Košičanov v nich podržal brankár Košarišťan. Skóre sa podarilo otvoriť hosťom, v 8. minúte Chovan šikovne vystrelil spoza Gachulinca a brankár Gudlevskis nestihol zareagovať - 0:1. Slovanisti rýchlo odpovedali, už o štyri minúty neskôr vyrovnal po individuálnej akcii Takáč, ktorý dorazil do odkrytej bránky vlastnú strelu. Domácich gól nabudil a pomerne rýchlo otočili skóre. Rýchle prečíslenie 2 na 1 vyriešil Zigo parádnou strelou k bližšej žŕdke - 2:1.

Slovan mal v prvej tretine strelecky navrch a v rovnakom duchu sa niesol aj úvod druhej časti. V 23. min sa Sukeľ dravo natlačil pred Košarišťana, ktorého však neprekabátil. O minútu to už domácim vyšlo, MacKenzie v presilovke nabil Yoganovi, ktorý z priestoru pravého kruhu na buly delovkou z prvej trafil presne k vzdialenejšej žŕdke. Košice reagovali zvýšenou aktivitou, v početnej výhode zatlačili súpera, Gudlevskis im však nedovolil znížiť, keď sa blysol skvelým zákrokom korčuľou pri zakončení Klhůfeka. Následne si poradil aj s koncovkami Pereskokova a Paršina. Hostia pálili ostošesť, ale domáci hráči sa obetavo vrhali do striel, vynikal v tom obranca Golian.

"Oceliari" vygradovali svoj tlak a v 44. minúte sa im podarilo znížiť zásluhou Pereskokova, ktorý v presilovke dorazil puk do siete po strele Paršina. Hostia sa naďalej tlačili dopredu, Slovan sa zameriaval na pozorné bránenie. Košičanov vyviedli z rytmu vylúčenia Milého a Saucermana, trestmi sa obrali o cenné minúty v snahe vyrovnať. Definitívnu bodku za stretnutím mohol dať Harris, veľkú príležitosť nepremenil. V samom závere Košice odvolali brankára a skúsili to v šestici, gólu sa však už nedočkali.

Hlasy trénerov po zápase:

Róbert Döme, tréner Slovana Bratislava: "Musím pochváliť chlapcov, ktorí bojovali celý zápas. Niekoľkí hráči nedohrali duel, Gachulinec ochorel po prvej tretine, Golian odstúpil po zblokovanej strele, zranil sa aj Gašpar, museli sme tak improvizovať. Dohrávali sme na piatich bekov a ôsmich útočníkov. Chalani však ukázali srdiečko, bojovali, blokovali strely. Rešpekt k hráčom, ktorí dohrali zápas, bolo to výborné. Víťazná šnúra nás teší, vždy je v mužstve pohoda, keď sa vyhráva. Bohužiaľ, trápia nás zranenia a choroby, máme však teraz týždeň na zotavenie."

Kalle Kaskinen, tréner HC Košice: "Začali sme trochu nervózne, v prvej tretine sme urobili viacero hrubých chýb. Od druhej tretiny sme boli veľmi silní. Tím ukázal srdce, v tretej tretine hral výborne. Najväčší rozdiel medzi mužstvami bol v presilovkách. My v nich nevieme strieľať góly, kým Slovan áno. Akoby nám v presilovkách chýbala karma. Brankár Slovana v nich predviedol výborné zákroky, nám chýbalo v koncovke šťastie. Som spokojný s našou hrou, i keď prehráme, stále si ideme po vlastnej ceste."

Fotogaléria