SLOVAN Bratislava vs. HK DUKLA Trenčín

HC SLOVAN Bratislava
6 1
HK DUKLA Trenčín
Piatok 29.10.2021, 18:00 12. kolo Arena Ondreja Nepelu

Slovan strelil Dukle Trenčín šesť gólov

HC SLOVAN Bratislava - HK Dukla Trenčín 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)

Góly: 14. Sukeľ (MacKenzie, Rapuzzi), 25. Gašpar (Harris, MacKenzie), 44. Harris (Gašpar, Takáč), 51. Zigo (MacKenzie, Gachulinec), 56. Rapuzzi (Gašpar, Yogan), 60. Sukeľ (Gašpar, Štajnoch) - 34. Honzek (Nemčík, Paukovček). Rozhodovali: Müllner, Novák – Valo, Durmis, vylúčení: 5:2 na 2 min, navyše: Zigo 10 min za nešportové správanie - Nemčík 5+DKZ za bitku, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 2428 divákov

Slovan: Gudlevskis – MacKenzie, Golian, Štajnoch, Sersen, Gachulinec, Maier, Beňo – Gašpar, Harris, Takáč – Sukeľ, Rapuzzi, Yogan – Matoušek, Bezák, Zigo – Kundrik, Preisinger, Lukošík – Petráš

Trenčín: Valent – Lemcke, Kudla, E. Švec, Starosta, Crinon, Nemčík, Urban – Tybor, Mikyska, Bezúch – Valach, Paukovček, Honzek – Minárik, J. Švec, Berisha – Krajč, Rehuš, Beták

Priebeh zápasu

Hostia začali aktívne a v prvých minútach niekoľkokrát ohrozili Gudlevskisa, vyložené šance si však nevypracovali. Od 5. minúty si zahrali aj presilovku, ale príliš sa im nevydarila. Slovan mohol ísť do vedenia v 9. minúte, keď Takáč prihral pred bránku Harrisovi, no ten nedokázal zdvihnúť puk a Valent ho vyrazil. Domáci si tak počkali na úvodný gól do 14. minúty, keď Lemcke stratil puk, Rapuzzi zakombinoval s MacKenziem a Sukeľ už mal pred sebou len prázdnu bránku - 1:0. V 17. minúte sa dostal do dobrej streleckej pozície Berisha, ale Gudlevskis si poradil. O minútu neskôr si nakorčuľoval do pásma Tybor, no namieril nad bránku.

Druhá tretina sa začala náporom Slovana, ktorý si zahral presilovku, šance mali Yogan s Harrisom, Valent odolal. No iba do 25. minúty, keď Harris prihral spoza bránky Gašparovi a ten zvýšil na 2:0. V 26. minúte sa nepresadil blafákom Takáč a v 31. mu to nevyšlo ani druhýkrát, keď sa snažil doraziť puk za Valenta aj Harris. Hostia znížili v 34. minúte po peknej individuálnej akcii Nemčíka. Obranca Trenčína potiahol puk spoza vlastnej bránky až pred súperovu, kde prihral Honzekovi a ten dotlačil puk za Gudlevskisa. Šestnásťročný útočník tak strelil už siedmy gól v sezóne.

Slovan si však prinavrátil dvojgólové vedenie v úvode tretieho dejstva. Po zlej rozohrávke hostí poslal Gašpar puk na Harrisa a ten ho doklepol do odkrytej časti bránky - 3:1. Trenčín mohol vzápätí odpovedať, ale nevyužil ani druhú presilovku v zápase. Nepodarilo sa mu to ani v tretej, počas ktorej dokonca inkasoval. Štvrtý gól "belasých" strelil Zigo po tom, čo Valent neudržal strelu MacKenzieho. Trenčanom nevyšla ani ďalšia početná výhoda a ihneď po jej konci upravil v 56. minúte na 5:1 Rapuzzi. V závere sa ešte strhla hromadná bitka a Sukeľ strelil v presilovke šiesty gól domácich.

Hlasy trénerov po zápase

Róbert Döme, tréner Slovana: "Zápas bol z našej strany taký všelijaký. Mali sme tam nejaké dobré a svetlé momenty. V prvej tretine sme robili veľmi veľa chýb a strácali sme puky. My sme však boli efektívni, v individuálnej činnosti máme asi trošičku lepších hráčov, ktorí ten zápas rozhodli, a na konci sa to nejako zlomilo. Bol to však ťažký zápas, Trenčín je vždy nepríjemné mužstvo, hrá ofenzívny hokej a navyše nám chýba sedem hráčov zo zostavy. Chalani si to však oddreli, podržal nás brankár a asi sme boli aj trochu šťastnejší."

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Naša hra dve tretiny spĺňala vysoké kritériá, boli sme dobrí na puku a často sme strieľali. Robili sme však chyby, často sme strácali puky, najmä v druhej tretine v strednom pásme a na útočnej modrej čiare. Dopredu sme si vytvorili dostatočný počet striel, ale neboli sme efektívni. Po góle na 1:3 sme akosi zabudli robiť tie jednoduché veci, ktoré nás dovtedy zdobili a nakoniec ten výsledok pre nás vyzerá veľmi zle. Nemyslím si, že výsledok zodpovedá predvedenej hre. Nám dnes vypadli traja, štyria hráči, ktorí neodohrali svoj štandard. Robili sme hlúpe chyby a dva góly sme dostali z dorážok, kde sme neboli dostatočne agresívni. V tomto bol Slovan lepší, v podstate sme dostali štyri góly do prázdnej bránky, keď sme zle pokryli priestor. Musíme nadviazať na tie dve tretiny a pokračovať ďalej, pretože takýto zápas nás nemôže zlomiť."

Fotogaléria