Zažite hokejovú noc v múzeu

Návštevníci si budú môcť počas Hokejovej noci pozrieť v predpremiére aj pripravovanú príležitostnú výstavu „Hokej menom Slovan“, ktorú múzeum pripravilo pri príležitosti storočnice aktuálneho slovenského hokejového majstra.

SOŠV - Slovenské olympijské a športové múzeum v Dome športu v Bratislave - sa prvýkrát vo svojej histórii zapája špeciálnym programom do celoeurópskej Noci múzeí a galérií. V priestoroch Výstavnej siene prof. V. Černušáka čakajú na návštevníkov aj slovenské hokejové legendy. 

V poradí 18. ročník Noci múzeí a galérií sa uskutoční v sobotu 14. mája 2022. SOŠV – Slovenské olympijské a športové múzeum bude otvorené v tento deň od 16:00 h do 23:00 h. Rovnako ako v iných zapojených inštitúciách aj v Dome športu čaká na verejnosť bohatý program. 

SOŠV – Slovenské olympijské a športové múzeum ponúkne návštevníkom priamy kontakt s originálnymi zbierkovými predmetmi či umeleckými dielami. Popritom môžu sledovať priamy prenos zo zápasu majstrovstiev sveta v hokeji v Helsinkách medzi Slovenskom a Nemeckom (od 19:20 h), ktorý budú naživo komentovať známe osobnosti slovenského hokeja. Účasť zatiaľ prisľúbili Jozef Golonka, Marián Bezák a tiež bývalý medzinárodný rozhodca Vladimír Baluška.

Návštevníci si budú môcť počas Hokejovej noci po prvýkrát pozrieť aj príležitostnú výstavu „Hokej menom Slovan“, ktorú múzeum pripravuje pri príležitosti storočnice aktuálneho slovenského hokejového majstra v spolupráci s HC SLOVAN Bratislava. Výstava bude neskôr v máji opätovne sprístupnená pre individuálnych návštevníkov, ako aj rôzne školské skupiny ap.

Jednotná vstupenka do všetkých kultúrnych inštitúcií Bratislavského kraja počas noci múzeí stojí 5 eur, deti do 12 rokov a ZŤP majú vstup voľný. 

„Ak návštevníci nechcú navštíviť iné múzeá a chcú sa zúčastniť len na Hokejovej noci v múzeu, môžu si zakúpiť aj jednorazový lístok podľa aktuálneho cenníka nášho múzea. Ten však už neplatí do ostatných inštitúcií, ktoré sú zapojené do Noci múzeí a galérií,“ povedala riaditeľka SOŠV – Slovenského olympijského a športového múzea Zdenka Letenayová.

Vďaka polohe Domu športu v oblasti nákupny´ch centier neďaleko štadióna Pasienky je SOŠV – Slovenské olympijské a športové múzeum dobre dostupné verejnou i automobilovou dopravou. Bratislavská integrovaná doprava posilní v deň podujatia dopravné linky, ktoré spájajú Bratislavu s inštitúciami v Pezinku, Modre, Častej, Malackách a Senci.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar