Za obhajobou titulu vykročíme pod Tatrami

Hokejisti HC SLOVAN Bratislava vstúpia do nového ročníka Tipos extraligy, v ktorom budú obhajovať majstrovský titul, v piatok 16. septembra na štadióne HK Poprad. Rozhodol o tom štvrtkový žreb úvodného kola jubilejného 30. ročníka najvyššej súťaže.

Extraliga bude mať v ročníku 2022/2023 rovnaké zloženie ako v uplynulej sezóne. V základnej časti bude hrať každý z 12 tímov s každým súperom dvakrát doma a dvakrát vonku, plus šesť regionálnych kôl. Novinkou sú fixné termíny play off. (Staro)nový majster bude známy najneskôr vo štvrtok 27. apríla 2023. Majstrovský titul obhajuje náš klub, ktorý sa okrem extraligy zároveň predstaví v Lige majstrov Champions Hockey League.

"Po 20 rokoch si zvykám na novú prácu. Verím, že tím, ktorý sme zložili, bude mať opäť tie najvyššie ambície. Máme aj pár marketingových noviniek. Tešíme sa na prvý zápas s Popradom," povedal po žrebe nový športový riaditeľ HC SLOVAN Bratislava Oto Haščák. 

Zatiaľ stále nie je jasné, ako bude fungovať systém zostupu z najvyššej súťaže. Asociácia profesionálnych hokejových klubov (APHK) totiž nesúhlasí s rozhodnutím Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH). Jeho členovia schválili model, podľa ktorého vypadne posledný tím Tipos extraligy priamo do nižšej SHL. Víťaz druhej najvyššej súťaže postúpi medzi elitu tiež priamo.

Kompletné vyžrebovanie základnej časti Tipos extraligy 2022/23 zverejníme čoskoro. Už teraz je však jasné, že Slovan sa v prvých kolách nebude môcť spoľahnúť na domáce prostredie, keďže v jeho domovskej aréne budú počas prvého týždňa extraligy predstavenia Cirque du Soleil. Najbližší možný domáci zápas by Slovan mohol odohrať v piatok 23. septembra.

Žreb 1. kola (16. septembra 2022):

HC´05 Banská Bystrica - HK Grotto Spišská Nová Ves

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice

HK Poprad - HC SLOVAN Bratislava

HK Nitra - HC Mikron Nové Zámky

HC 21 Prešov - MHK 32 Liptovský Mikuláš

HKM Zvolen - HK Dukla Trenčín


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar