Z Bystrice do Slovana prichádza Alex Breton

Do Slovana prichádza 24-ročný obranca Alex Breton, opačným smerom putuje obranca Patrik Bačik.

HC SLOVAN Bratislava a HC 05 Banská Bystrica sa dohodli na vzájomnej výmene obrancov Alexa Bretona a Patrika Bačika. Hráči majú platné zmluvy do konca tejto sezóny.

Dvadsaťšesťročný Patrik Bačik už v minulosti odohral v drese Banskej Bystrice dve stretnutia, vtedy išlo o striedavé štarty počas nášho pôsobenia v nadnárodnej KHL. Odchovanec bratislavského Slovana nastúpil v KHL do 138 zápasov, celkovo v belasom drese odohral 235 zápasov, v ktorých nazbieral 38 bodov (9+29). V aktuálnej sezóne ešte nestihol nastúpiť za A tím Slovana, kedže po vynútenej prestávke sa rozohrával v tíme Modrých krídel. Patrikovi ďakujeme za doterajšie odvedené služby v drese HC SLOVAN a želámu mu úspešnú sezónu.

Opačným smerom putuje kanadský obranca Alex Breton, ktorý bol v minulej sezóne najproduktívnejším hráčom Banskej Bystrice. So 40 kanadskými bodmi (11+29) bol druhým najproduktívenjším obrancom celej súťaže. V sezóne 2019/2020 hral za tím Allen Americans v ECHL, s 55 kanadskými bodmi (11+44) sa stal najlepším nahrávačom aj najproduktívnejším hráčom spomedzi obrancov ECHL. Zároveň bol vyhlásený za obrancu roka a dostal sa aj do prvého All-star tímu súťaže. V prebiehajúcom ročníku má Alex na konte po 22 zápasoch šesť bodov (1+5). Veríme, že sa Alex v Slovane znovu naladí na produktívnu formu a nadviaže na nadpriemerné výkony z predchádzajúcich sezón. 

Kanadský obranca je ôsmym zahraničným hráčom v tíme HC SLOVAN Bratislava.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar