Výhra s Topoľčanmi na postup nestačila

Modré Krídla zdolali na domácom ľade v rámci tretieho kola JOJ Šport Slovenského pohára Topolčany 3:2.

Druhý ročník JOJ ŠPORT Slovenského pohára má za sebou skupinovú fázu. V nej sa predstavilo dvanásť tímov rozdelených do troch skupín, z ktorých získali semifinálovú miestenku štyri kluby. O celkový triumf a finančnú odmenu 15-tisíc eur zabojujú Žilina, Humenné, Trnava a Levice. Modré krídla sa v ich záverečnom zápase skupiny stretli s tímom HC Topoľčany.

Uvodné dve tretiny patrili mladíkom z bratislavského klubu. Hneď z prvého útoku sa presadil mladší z bratov Matouškovcov Michal, ktorého pred bránkou ideálne našiel Bezák. Aj v ďalšom priebehu zápasu mali Modré krídla viac z hry a svoj náskok mohli navýšiť. Podarilo sa im to paradoxne až pri hre v oslabení v 34. min, keď Lukáš Lipiansky vystihol zlú rozohrávku a v nájazde na brankára nekompromisne vymietol pavučinky v hornom rohu bránky juniora Ambru. Ešte do konca druhej tretiny sa po pravom krídle dravo predral Ožvald, ktorý spätnou prihrávkou ideálne našiel Matouška a ten pridal svoj druhý gól v zápase.

V záverečnej tretine však súper pritlačil a dvomi gólmi zdramatizoval stretnutie. Práve druhý gól do siete Modrých Krídiel 68 sekúnd pred koncom v konečnom dôsledku rozhodol o nepostupe do semifinále JOJ Šport Slovenského pohára. Posledné postupové miesto malo patriť najlepšiemu celku z tabuľky druhých tímov. Keďže počet získaných bodov bol v tomto prípade totožný, o postupujúcom rozhodlo skóre. Rozdiel jediného gólu poslal medzi štvoricu najlepších Trnavu. 

Úvodné zápasy Modrých Krídiel však ukázali, že tím smeruje správnym smerom, keď zo šiestich prípravných zápasov dokázali päťkrát zvíťaziť. 

Modré krídla Slovan - HC Topoľčany 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

Góly: 2. Matoušek Michal, 34. Lipiansky Lukáš, 38. Matoušek Michal - 43. Ručkay Henrich, 59. Šandor Peter. Strely na bránu 40:34. Vylúčenia 3:4, presilovky 0:0, oslabenia 1:0. Počet divákov: 125.

Zostava Modrých krídiel Slovan:

Baroš (Gadzhiev) - Žabka, Mrva, Ožvald, Dej, Klučiar - Myšiak, Krakovský, Fetkovič, Lipiansky, Petriska - Škultéty, Volkov, Kukumberg, M. Matoušek, Bezák - Trubač, R. Petráš, Bubica. Tréneri: Lipiansky, Slovák.

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar