V stredu doma proti Považskej

V druhom zápase Tipos Slovenskej hokejovej ligy privítajú Modré krídla Slovan opäť na domácom ľade mužstvo HK 95 Považská Bystrica.

Považskí „panteri“ zopakovali vlani svoje najlepšie umiestnenie po základnej časti – siedme miesto. Ani to im však nezaručilo postup do play-off, pretože stopku im vystavili v predkole práve naše Modré krídla Slovan po osemfinálovej sérii 3:1 na zápasy. To, čo nezvládli v minulej sezóne, by radi napravili v tejto. 

Podľa manažéra považskobystrického hokejového klubu Jána Zlochu, finálne umiestnenie nezodpovedalo možnostiach klubu.

„V priebehu ročníka, ktorý bol čiastočne ovplyvnený pandémiou, sa nám postupom času nakopili taktiež zranenia, čo prispelo k tomu, že sme veľkú snahu mužstva nedokázali pretaviť v lepšie umiestnenie,“ spätne hodnotí Ján Zlocha.

Pred začiatkom vlaňajšej sezóny prevzal kormidlo  „panterov“ Július Penzéš, ktorý si po sľubných výkonoch zastal svoj trénerský post. Aj preto v Považskej Bysrtrici pred touto sezónou o zmene na trénerskom poste vôbec neuvažovali. Zaujímavosťou je, že Július Penzéš je zároveň trénerom reprezentácie Rumunska a určitý čas pripadala do úvahy možnosť, že by ostal pôsobiť len tam, no nakoniec sa v Považskej dokázali dohodnúť, a sú radi, že mužstvo povedie aj naďalej.

Hokejový klub z Považia sa už dlhé roky pýši pomerne bohatou výchovou mladých hokejistov a ich pravidelným zastúpením na zápasových súpiskách. Prioritou zostáva, aby väčšiu polovicu kádra tvorili odchovanci. Na tohtosezónnej súpiske ich majú pätnásť, čo je takmer rovnako, ako majú Modré krídla Slovan.

Pred začiatkom nového ročníka potešili návraty hneď niekoľkých hráčov z domácej liahne. Jedným z nich je skúsený 36-ročný útočník Roman Tománek, ktorý v drese Považskej Bystrice pôsobil naposledy práve v sezóne 2007/08. 

„Návrat Romana do nášho tímu vyplynul z obojstranného záujmu a sme radi, že hráči ako on sú po získaní bohatých skúseností ochotní ich predať svojmu materskému klubu,“ vyjadril sa manažér tímu Ján Zlocha na adresu ostrieľaného útočníka, ktorý počas kariéry okúsil hneď niekoľko kvalitných európskych súťaží.

Okrem neho Považskú Bystricu posilnili aj ďalší skúsení hokejisti – Juraj Cebák, Matej Síkela či bývalý kapitán „panterov“ Jakub Cíger. Práve s bohatými skúsenosťami týchto hráčov by panteri skombinovali dravosť viacerých mladíkov, ktorí zostali v súpiske na novú sezónu. 

Nepochybne najväčšou posilou je jeden z najúspešnejších odchovancov tímu Považskej Bystrice 36-ročný obranca Andrej Meszároš.

„V našom tíme bude pôsobiť na pozícii športového manažéra. V blízkej dobe by sa taktiež rád vrátil na ľad, no uvidíme, čo všetko mu dovolí jeho zdravotný stav. Nerád by som predbiehal, no budeme veľmi radi, keď nám pomôže aj na ľade,“ dúfa manažér HK ´95.

Z tímovej súpisky nezmizlo ani meno najproduktívnejšieho hráča z predchádzajúcej sezóny. Patrik Lušňák v nej za Považskú Bystricu nastúpil do 36 zápasov, počas ktorých dokázal zaznamenať 12 gólov a 21 asistencií. V závere vlaňajšieho ligového ročníka sa presunul do Piešťan, ktorým chcel pomôcť zabojovať o postup do SHL-ky. Tento cieľ sa im však nevydaril a Lušňáka klub oslovil s ponukou na návrat. Bývalý reprezentačný útočník si v priebehu septembra obliekol červeno-čierny dres už aj v prípravných zápasoch.

Aktuálna súpiska tímu HK´95 Považská Bystrica: 

Brankári: Tomáš Hrušík, Mário Lamper, Maximilián Pajpach, Dominik Botka, Dominik Židek

Obrancovia: Lukáš Ďurkech, Juraj Ďurkech, Miroslav Zaťko, Martin Turian, Kristián Meszároš, Vladimír Omelka, Adam Zlocha, Kevin Dvonč, Juraj Cebák

Útočníci: Lukáš Urbánek, Patrik Ligas, Patrik Lušňák, Jakub Cíger, Matej Síkela, Jakub Pšurný, Ján Zlocha, Jakub Rufati, Roman Tománek, Ivan Švantner, Marek Krieger, Arťom Dmitriev, Matej Turan, Jaroslav Michalík, Matej Sádecký, Georgij Vilčinskij

Hlavný tréner: Július Penzéš

Zápas 2. kola Tipos SHL Modré krídla Slovan vs HK 95 Považská Bystrica sa hrá v stredu 28. októbra 2022 o 18:00 h na hlavnej ploche Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Vstupenky na zápas v predaji online v sieti Ticketportal v jednotnej cene 4,- EUR (voľné sedenie v sektoroch A9, A10 a A11). Na zápas platia aj všetky permanentky HC SLOVAN 2022/23.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar