V piatok opäť na derby s Trenčínom

Druhé tohtoročné meranie síl medzi tradičnými súpermi prichádza v 20. kole Tipos extraligy v piatok 25. novembra o 18:00 h.

V prvom vzájomnom zápase zvíťazil Slovan na prvý pohľad hladko 4:1. Zápas bol však na vážkach až do 58 min., keď inak výborne chytajúci LaCouvee pustil pomerne ľahkú strelu Fominykha na 3:1.

Dukla Trenčín vzhľadom na rekonštrukciu technickej infraštruktúry na domovskom štadióne Pavla Demitru odohrala doteraz všetkých 19 zápasov na ľade súperov. Získala v nich 22 bodov, čím je zatiaľ jasne najlepším mužstvom extraligy v tabuľke zápasov vonku. Po zlom štarte sa tím Roberta Dömeho postupne dostal do slušnej formy a zaznamenal aj viac ako jeden víťazný zápas v sérii. Priebežne patrí "vojakom" 8. miesto tabuľky a keďže druhú polovicu základnej časti odohrajú celú na domácom štadióne (január pravdepodobne ešte v Dubnici), v Trenčín môže vcelku panovať spokojnosť.

Najproduktívnejším hráčom mužstva je útočník Šimon Petráš so 16 bodmi (9+7), ktorý pred sezónou prišiel zo Žiliny a v sezóne 2019/20 sa mihol aj v Slovane. Až 13 bodov má kanadský obranca Phil Pietroniro. Spokojnosť vládne aj s účinkovaním švédskeho leginára Joakima Thelina 11 b. (7+4), Mareka Valacha a a ďalšieho odchovanca Slovana Mareka Slobodu. Na nedávnom Nemeckom pohári mala Dukla v reprezentačnom výbere zastúpenie v osobe svojho kapitána Viliama Čacha (4+12). Jasnou jednotkou v bránke je Connor LaCouvée, ktorý bol pri šiestich z ôsmich víťazstiev Trenčanov a má nadpriemernú 92,12 %-nú úspešnosť zásahov.

Ako sa hovorí, derby nemá favorita, v Slovane však veríme, že úspešnú sériu domácich zápasov proti Dukle, ktorá trvá už od marca 2020, ešte predĺžime. 

Vstupenky na zápas HC SLOVAN Bratislava vs HK DUKLA Trenčín v piatok 25. novembra o 18:00 h sa predávajú online v sieti Ticketportal alebo v pokladniach Zimného štadióna Ondreja Nepelu denne od 14:00 do 18:00 h.

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar