V nedeľu repríza vlaňajšieho finále

V najbližšom domácom zápase v nedeľu 2. októbra o 15:00 h narazí HC SLOVAN Bratislava na svojho súpera z vlaňajšieho finále play off HK Nitra.

Je tu prvá repríza vlaňajšieho finále play off Tipos extraligy medzi Slovanom a Nitrou!

Zápas sa hrá v popoludňajšom čase o 15:00 h, aby sme fanúšikom, ktorí budú mať záujem, umožnili plynulý prechod na futbalové Tehelné pole sledovať zápas o prvé miesto tabuľky medzi ŠK Slovan Bratislava a Železiarne Podbrezová.

V tíme nášho súpera sa pred novou sezónou udialo podstatne viac zmien, ako v našom tíme. Na striedačke dlhoročného kouča Antonína Stavjaňu nahradil lotyšský odborník Normunds Sejejs, ktorý počas svojej hráčskej kariéry obliekol nakrátko aj dres Slovana. Tímový úspech z minulej sezóny využili viacerí hráči Nitry na angažmán v kvalitnejšej lige. Vitáloš, Baláž a Raskob zamierili do českej extraligy, Rockwood do AIK Stockholm a o Šimonovi Nemcovi a Adamovi Sýkorovi sa toho už popísalo viac ako dosť. Podobne ako o peripetiách najlepšieho strelca Nitry Samuela Bučeka, ktorého pred pár dňami prepustil Neftechimik Nižnekamsk. Uvidíme, či niektorého z nich neuvidíme už v nedeľu 2. októbra na bratislavskom ľade v drese nášho súpera.

Z príchodov zaujali akvizície mladých hráčov Lacku, Solenského a Mykluchu zo zámorských univerzitných súťaží. Podobným prípadom je aj Phil Knies, Američan so slovenským pôvodom, ktorého brat si zahral v tíme USA na tohtoročnom olympijskom turnaji. Dobrou správou pre Nitru je zotrvanie Filipa Krivošíka. Obranu vystužili kanadskí bekovia Prapavessis a McDonaghey, prvý prišiel z ECHL, druhý z Jágrovho Kladna.

Vlani odohrali obaja tradiční súperi vrátane finálovej série play off až 12 vzájomných zápasov. Výrazne lepšiu bilanciu má Slovan, ktorý zvíťazil v 9 z nich. V základnej časti bola bilancia 5:1 na zápasy v prospech belasých, finálovú sériu sme zvládli v pomere 4:2 na zápasy.

Vstupenky na šláger 6. kola Tipos extraligy sú v predaji v sieti Ticketportal online alebo v pokladniach zimného štadióna denne od 14:00 do 18:00 h, v deň zápasu už od 12:00 h.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar