V nedeľu otváraci domáci zápas extraligovej sezóny

Po prvý raz v novej sezóne Tipos Extraligy sa Slovan predstaví svojim fanúšikom vo vlastnej aréne až vo 4. kole. Dôvodom boli predstavenia známeho Cirque du Soleil v Bratislave.

Prvým súperom na domácom ľade bude tím HK Dukla Ingema Michalovce. Mužstvo zo Zemplína obsadilo vlani v základnej časti 4. miesto. Vo štvrťfinále však podľahlo rivalovi z Košíc 2:4 na zápasy a celkove skončilo na 5. mieste.

Vo vzájomných zápasoch bol v minulej sezóne úspešnejší Slovan. Prehral len v prvom zápase sezóny v Michalovciach 3:5, následne sme zaznamenali tri výhry 5:4 a 6:0 doma a 6:1 vonku.

Michalovce pred novou sezónou opustili "fínsku cestu". V mužstve nastal dosť veľký prievan. Odišli hráči ako Regenda, Keränen, Mudrák, B. Mráz. Medzi posilami sú zámorskí hráči Hammond, Winquist, Kristo, Osburn, ale aj bývalý Slovanista Martin Štajnoch, alebo extraligoví hráči z iných klubov (Paločko, Bezúch, Vasas, Lapšanský).

V úvodných kolách sezóny sa zverencom kanadského trénera Toma Coolena darilo. Doma zvíťazili nad rivalmi z Východu Košicami (3:2) aj Spišskou Novou Vsou (4:3pp). Podobne ako Slovan uspeli aj na ľade Banskej Bystrice (3:2). Do Bratislavy prichádzajú ako druhé mužstvo priebežnej tabuľky, iba o skóre za vedúcim Zvolenom. Slovan je tretí, hoci má o odložený zápas v Košiciach menej. To znamená, že nedeľný popoludňajší zápas môže byť priamym súbojom o špicu tabuľky.

Zápas bude mať slávnostnú predohru. Pred jeho oficiálnym začiatkom bude za prítomnosti hráčov HC SLOVAN vyvesená pod strechu arény symbolická vlajka navždy pripomínajúca zisk majstrovského titulu v sezóne 2021/22. Pridá sa tak k doterajším deviatim pamätným bannerom. Všetkým fanúšikom preto odporúčame, aby do haly prišli o čosi skôr a svoje miesta zaujali aspoň 10 minút pred úradným začiatkom zápasu (14:30 h).

V úvode krátkeho ceremoniálu bude po jednom predstavený každý hráč aktuálnej súpisky. Ako posledný vykorčuľuje na ľadovú plochu kapitán mužstva Michal Sersen aj s majstrovskou trofejou Pohárom Vladimíra Dzurillu. Vzápätí vystúpi pod strechu arény pamätný banner sprevádzaný krátkym video dokumentom zachytávajúcim najpamätnejšie okamihy majstrovskej sezóny.

Vstupenky v cenách od 7 do 16 eur sú v predaji online na webe Ticketportal alebo v deň zápasu v pokladniach Zimného štadióna Ondreja Nepelu.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar