V nedeľu duel posledných dvoch majstrov

Duel posledných dvoch majstrov alebo priamy súboj o prvé miesto v tabuľke. Aj tieto prívlastky môže mať nedeľný šláger extraligy medzi domácim Slovanom a Zvolenom. Úvodné buly sa vhodí o 16:00 h.

Vlani bol HKM Zvolen iba jedným z dvoch klubov (popri Spišskej Novej Vsi), s ktorým mal majstrovský Slovan negatívnu vzájomnú bilanciu. Doma sme s "rytiermi" prehrali 0:2 a vyhrali 5:3, vonku sme dvakkrát podľahli 2:4 a v prvom zápase po covide 1:7.

Útočná sila mužstva spod Pustého hradu je rozložená na viacerých hráčov. Na začiatku sezóny je najproduktívnejšia zámorská posila Deven Sideroff s 5 bodmi, veľmi nezaostávajú ani slovenskí mladíci Kašlík a Marcinek, alebo skúsení hráči Stupka a Viedenský. Jasnou jednotkou v bránkovisku je Adam Trenčan, ktorý Romana Petríka pustil do bránky zatiaľ iba v jednom zápase, ako víťaz odchádzal v štyroch z piatich zápasov a drží sa skvelý priemer takmer 94,3 % úspešných zákrokov.

Aj Zvolen po vlaňajšej sezóne vo svojej kabíne dosť "vyvetral". Manažment klubu, ktorý obhajoval majstrovský titul, nepovažoval vyradenie v semifinále po napínavej sérii s Nitrou za dosiahnutie adekvátneho cieľa. Mužstvo opustilo po skončení ročníka 2021/22 až 13 hráčov, okrem iných fínsky útočník Leskinen, zámorský produktívny forward Saracino, skúsený obranca Kotvan, zvolenská stálica Puliš, dôležitý center Juraj Mikúš, či brankár Robin Rahm, ktorý mal veľkú zásluhu na zvolenskom titule z apríla 2021. Tomáša Töröka získal práve Slovan.

Naopak, "rytiermi" sa stalo až šesť zámorských hráčov (Sideroff, Messner, Gropp, Hanna, Langkow a Hunterbrinker). Všetci však prišli buď z iných slovenských klubov (Langkow) alebo z menej renomovaných líg. Zaujímavejšie vyznievajú príchody slovenských posíl - obrancu Mudráka z Michaloviec, útočníkov Hecla z Pardubic, Šišku z Nových Zámkov a najmä Kašlíka z kanadskej juniorky.

Takmer nové mužstvo povedú zo striedačky starí známi - hlavný tréner Peter Oremus s asistentom Andrejom Kmečom.

Prvé z minimálne štyroch tohtoročných meraní síl medzi Slovanom a Zvolenom bude v nedeľu 9. októbra 2022 o 16:00 h na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Vstupenky sú už v predaji v sieti Ticketportal alebo v pokladniach zimného štadióna denne od 14:00 do 18:00 h, v deň zápasu už od 12:00 h.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar