V Humennom o postupový mečbal

Modré krídla Slovan odcestovali do Humenného za nerozhodného stavu v sérii 2:2. Z dvoch domácich zápasov uspeli v tom nedeľňajšom, keď vyrovnali v posledných sekundách riadneho hracieho času pri hre bez brankára a v predĺžení rozhodol dvojgólový Michal Jasenec.

Krídla v poslednom zápase v Humennom vyhrali 1:0 po skvelom výkone brankára Baroša. Pri druhej výhre v sérii už svätyňu chránil Samuel Hlavaj, ktorý je však dnes s A mužstvom v MIchalovciach o pár kilometrov inde.

V druhom zápase série sa navyše nešťastne zranil center prvého útoku Lukáš Lipiansky, ktorý bude nútene pauzovať zrejme až do konca kalendárneho roku 2023. K mužstvu sa pripojil František Dej, druhý mladík Roman Kukumberg po treste v hre Dukea v druhom zápase štvrťfinále proti Michalovciam nastupoval v áčku v treťom útoku. Po zranení v dolnej časti tela by sa v krídlach mohol rozohrať aj Adam Lukošík, ktorý už s mužstvom cestoval na dnešný zápas do Humenného.

Napriek týmto absenciám sú krídla odhodlané dnes v Humennom zabojovať o postupový mečbal. Séria je vyrovnaná, hoci obe mužstvá po konci základnej časti delilo v tabuľke 16 bodov. Pre Modré krídla, ktorých vekový priemer mužstva je nižší ako 22 rokov, je každý podobný zápas výbornou investíciou do ďalšej kariéry, aj keď ako oficiálne B mužstvo nemôžu postúpiť do najvyššej súťaže.

Piaty zápas štvrťfinálovej série HC 19 Humenné vs Modré krídla Slovan je na programe v stredu 22. marca 2023 o 18:00 h. Šiesty zápas bude opäť v Bratislave v piatok 24. marca 2023 a vzhľadom na to, že v rovnaký deň sa musí odohrať aj piaty zápas štvrťfinálovej playoff série extraligy medzi HC SLOVAN a Michalovcami, úvodné buly bude už o 13:45 h.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar