V bránke Hlavaj, v prvom útoku Minárik

Do zostavy Slovana pre zápas v Spišskej Novej Vsi sa vracia uzdravený obranca Ackered, chýbať budú naďalej Rapuzzi a Kytnár.

William Rapuzzi má žiaľ v úvode vážne problémy v oblasti krčnej chrbtice a podstupuje odborné vyšetrenia a liečbu, ktorej súčasťou sú aj návštevy u známeho žilinského špecialistu MUDr. Vyletelku. Ten svojho času pomáhal aj M. Šatanovi a Ľ. Višňovskému. Zatiaľ nie je možné určiť čas jeho návratu na ľad, vzhľadom na citlivosť a lokalitu jeho zranenia. Na centri prvého útoku ho v dnešnom zápase nahradí Jakub Minárik, ktorý medzi krídlami Pecararom a Haščákom končil už predchádzajúci domáci zápas proti Michalovciam. 

Druhý útok bude hrať vo svojom štadnardnom zložení, na pozíciu centra tretieho útoku sa posúva Tomáš Zigo. Vo štvrtej formácii bude mať tohtoročnú extraligovú premiéru Adam Bezák, ktorého si tréneri "požičali" z Modrých krídiel Slovan. Tie v rovnakom čase hrajú ligový zápas v Leviciach, aj preto tréneri nechceli rezervu oslabiť o ďalších hráčov. 

Do obrany sa po uzdravení zo žalúdočnej virózy vracia švédsky bek Calle Ackered, naopak dnes bude oddychovať Patrik Maier. Do bránky sa opäť postaví Samuel Hlavaj, ktorý podal výborný výkon pri domácom víťazstve nad Michalovcami. Chrbát mu bude kryť Jared Coreau.

Predpokladaná zostava HC SLOVAN Bratislava:

Hlavaj (Coreau) - Ackered, Valach, Haščák, Minárik, Pecararo - Beňo, MacKenzie, Takáč, Harris, Fominykh - Gachulinec, Sersen (C) - Matoušek, Zigo, Lukošík - Golian, Török, Bezák, Šotek. Tréneri: Pardavý, Podkonický, Kapuš.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar