Tréningy aj zápasy mládeže pozastavené

SEZÓNU NAŠICH MLÁDEŽNÍCKYCH TÍMOV NATERAZ PRERUŠIL NOVÝ SPRÍSNENÝ COVID AUTOMAT.

Na základe najnovšieho znenia vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR č. 261 prišlo s účinnosťou od štvrtka 25. novembra k pozastaveniu všetkých súťaží v mládežníckych kategóriách gescii Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Výnimku dostali iba dve profesionálne súťaže - Tipos extraliga a Tipos Slovenská hokejová liga. Dôvodom je vyhlásenie núdzového stavu a sprísnenie opatrení, ku ktorým pristúpila vláda SR za účelom stabilizovania kritickej pandemickej situácie v krajine. 

Najnovšie znenie vyhlášky č. 261 zakazuje usporadúvanie akýchkoľvek hromadných podujatí s výnimkou profesionálnych súťaži v športovom odvetví, medzi ktoré z hokejového diania patrí iba najvyššia domáca súťaž Tipos extraliga i druhá najvyššia súťaž TIPOS Slovenská hokejová liga. Tieto môžu pokračovať, avšak bez účasti divákov a za dodržania striktných protipandemických opatrení. 

Žiadne iné športové podujatie vrátane tréningového procesu v akejkoľvek detskej a mládežníckej vekovej kategórii nie je žiaľ povolené. V Slovane sa to týka družstiev Extraligy juniorov, 1. ligy juniorov, Kaufland Extraligy dorastu, K-classic 1. ligy dorastu, Ligy kadetov, Ligy starších žiakov 8r., 7r., Ligy mladších žiakov 6. r., 5 r. a regionálnych turnajov prípraviek a predprípraviek).

Tréningový proces bude obnovený, akonáhle Úrad verejného zdravotníctva SR vydá novú vyhlášku, ktorá zruší aktuálne opatrenia.


Ďalšie články

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar