Suverénny vstup Modrých krídiel do pohára

Modré krídla Slovan potvrdili dobrú formu z prípravného obdobia a v úvodnom zápase základnej skupiny C Joj Šport Slovenského pohára zvíťazili nad HK Spartak TSS Group Dubnica vysoko 8:4.

Po dva góly strelili Klučiar, Lipiansky a Petriska, ďalšie presné zásahy pridali Škultéty a Preisinger.

Krídla mali vynikajúci vstup do zápasu, keď už v 22. sekunde sa prvou strelou na bránku presadil Dušan Klučiar. Vzápätí sa domácim naskytla ideálna príležitosť na zveľadenie náskoku, keď v rovnakom čase boli vylúčení dvaja hráči Dubnice, jeden za seknutie, druhý za príliš veľa hráčov na ľade. Modré krídla však s dvojminútovou presilovkou o dvoch hráčov nenaložili dobre, viackrát v nej prišli o pásmo a vyloženú gólovú príležitosť si nevypracovali. 

Napriek tomu išli ešte v úvodnej desaťminútovke do dvojgólového vedenia, keď peknou strelou do horného rohu nechal o sebe vedieť obranca Andrej Škultéty. Vzápätí sa po prvý raz presadili aj hostia, strelou z medzikružia po vyhratom buly znižoval Chatrnúch. Aj v ďalšom priebehu prvej tretiny dominovali Modré krídla, zahodili však často aj neuveriteľné šance, keď neupratali puk do úplne odkrytej bránky.

V druhej časti zápasu pokračoval z oboch strán rýchly a útočný hokej. Krídla odskočili na rozdiel troch gólov po presných zásahoch Lipianskeho a Klučiara, ktorý premenil trestné strieľanie. Hostia v rozpätí necelých 60 sekúnd opäť znížili na rozdiel jediného gólu, avšak Modré krídla v pokračujúcej prestrelke ešte do druhej prestávky strelili ďalšie dva zlepené góly.

V poslednej tretine Modré krídla Slovan potvrdili prvé víťazstvo v súťaži gólmi Preisingera a Petrisku. Zápas okorenila ešte bitka medzi domácim Bohunickým a Dubničanmi Huhtelom a Chatrnúchom. Všetci traja dostali päťminútový trest a trest do konca stretnutia.

V ďalšom zápase Joj Šport Slovenského pohára vycestujú Modré krídla Slovan na ľade HK Levice, ktoré včera porazili HC Topoľčany futbalovým výsledkom 1:0. Zápas sa hrá vo štvrtok 15. septembra o 17:00 h. Doma sa krídla opäť predstavia o týždeň v utorok 20. septembra v poslednom zápase skupinovej fázy proti Topoľčanom.

Modré krídla Slovan vs HK Spartak TSS Group Dubnica 8:4 (2:1, 4:3, 2:0). Góly: Klučiar 2, Lipiansky 2, Petriska 2, Škultéty, Preisinger - Chatrnúch, Kristín, P. Mikuš, Tábi. Strely na bránku: 32:28, vylúčenia 8:10, presilovky 1:3. Diváci: 115.

Zostava Modrých krídiel: Noskovič (Marossy) - Demo, Žabka, Fetkovič, Dej, Klučiar - Bohunický, Krakovský, Preisinger, Lipiansky, Petriska - Myšiak, Hauser, Kukumberg, Matoušek, Ožvald - Škultéty, Trubač, R. Petráš, Bubica. Tréneri: Lipiansky, Slovák.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar