Starší žiaci Slovana ukončili turnaj vo Švédsku

Po suverénnej jazde v základnej skupine a piatich výhrach prehrali vo štvrťfinále play off tesne s fínskym mužstvom Tappara Blue Tampere 1:2.

Naši ôsmaci sa však nemajú za čo hanbiť. Naopak, na jednom z najväčších európskych turnajov tejto vekovej kategórie Sweden Hockey Trophy, ktorý sa koná už od roku 2003, zanechali výborný dojem. Svojho štvrťfinálového súpera zasypali 36 strelami na bránku - oproti 15 súperovým - žiaľ ujala sa iba jediná Jakuba Briestenského na 1:1. Mladí Fíni rozhodli o svojom šťastnom víťazstve 10 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času.

O výbornom vystúpení našich chlapcov svedčí aj fakt, že celkovým víťazom turnaja sa napokon stal tím SDE Hockey, ktorý Slovanisti zdolali v skupine 2:1. Do play off sa kvalifikovalo 6 švédskych, jedno fínske mužstvo a náš Slovan. Okrem výkvetu škandinávskeho hokeja na turnaji štartovali aj hokejové kluby z Nórska, Česka, Lotyšska a Kazachstanu.

Turnaj sa hral v metropolitnom regióne hlavného mesta Stockholmu v halách v Solne, Sollentune, Väsby a Bromme. 

Rozhovor s trénerom mužstva Richardom Horským a vybranými hráčmi Vám prinesieme v stredu. Už v závere tohto týždňa vystriedajú ôsmakov na rovnakom turnaji kategórie U15 naši kadeti.

Za najlepšieho obrancu turnaja bol vyhlásený Jakub Floriš.


Fotogaléria

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar