SR 20 do Edmontonu aj s Borisom Žabkom

Na MS do 20 rokov v kanadskom Edmontone cestuje obranca Slovana Boris Žabka.

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ivan Feneš musel pred odchodom na juniorské MS v Kanade urobiť niekoľko zmien. Do konečnej zostavy sa prebojoval jeden hráč HC SLOVAN Bratislava obranca Boris Žabka. Alex Šotek pre zrenenie na šampionát cestovať nemohol.

Do Edmontonu odletí 28 hráčov – traja brankári, deväť obrancov a šestnásť útočníkov. Pred začiatkom turnaja sa s tromi rozlúčia. Na finálnu šampionátovú súpisku môžu zapísať najviac 25 hráčov – 22 korčuliarov a troch brankárov.

Všetci prichádzajú s nadšením a enormným záujmom reprezentovať Slovensko na juniorskom šampionáte, čo nás teší," povedal hlavný tréner Ivan Feneš.

Slovenská výprava odletí zajtra (v utorok 2. augusta) z Viedne do Frankfurtu a odtiaľ priamo do dejiska MS v Edmontone, kde sú v pláne dva prípravné zápasy s Nemcami a Švajčiarmi.

Do svetového šampionátu vstúpia mladíci 9. augusta o 20:00 zápasom proti Česku. Následne presne o polnoci z 11. na 12. augusta nastúpia proti Kanade, o 24 hodín neskôr, teda o polnoci z 12. na 13. augusta proti Lotyšsku. Posledný zápas v základnej B-skupine odohrajú 14. augusta o 20:00 proti Fínsku.

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar