Slovanisti v reprezentačných výberoch

Na reprezentačných akciách mládežníckych výberov vo februárovej asociačnej prestávke sa zúčastní až jedenásť kmeňových hráčov Slovana Bratislava, resp. Modrých krídiel Slovan.

Na fotografii: František Dej, člen reprezentačných výberov Slovensko do 18 a 20 rokov, jedna z nádejí Slovana na tohtoročnom NHL drafte

Reprezentačnú osemnástku čaká v dňoch 9.-11. februára domáci turnaj v Poprade o Pohár Vladimíra Dzurillu. Zverenci trénera Tibora Tartaľa sa postupne stretnú so Švajčiarskom, Japonskom a Nemeckom. Pôjde o poslednú medzinárodnú turnajovú previerku pred vrcholom sezóny - aprílovými majstrovstvami sveta tejto vekovej kategórie.

Slovan dodal do tohto výberu až štyroch hráčov, najviac spolu s Duklou Trenčín. Do zápasov by mali zasiahnuť brankár Damian Slávik, obranca Tomáš Královič a dve najväčšie želiezka nášho klubu v nabjližšom drafte NHL úočníci Modrých krídiel Slovan František Dej a Roman Kukumberg.

Sedemnástka smeruje do bavorského mesta Deggendorf na tri prípravné zápasy proti dvom rôznym nemeckým výberom. Pôvodne mala slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov absolvovať počas februárovej asociačnej prestávky turnaj s viacerými účastníkmi. Napokon z toho budú tri prípravné konfrontácie s dvomi rôznymi výbermi nemeckých rovesníkov. Tréner Rastislav Paľov povolal do tímu viacero nových tvári, medzi nimi aj Andreja Fabuša. Ďalšími hráčmi Slovana vo výbere sú Fabian Andrej Ličko a Miroslav Šatan, syn slovenskej hokejovej legendy a prezidenta SZĽH.

Aj v nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie do 16 rokov sú traja zástupcovia nášho klubu. Najskúsenejším je obranca Patrik Rusznyák, syn nášho bývalého výborného útočníka Karola. Viacmenej nováčikmi vo výbere sú Samuel Slovák a Tomáš Tomaškovič. Mladíkov na turnaji v Rige preveria dva domáce lotyšské výbery a Švajčiarsko, nad ktorým v doterajšom priebehu sezóny ešte nevyhrali. Nominovaní hráči sa stretnú v Púchove, kde absolvujú tri tréningy, potom ich čaká dlhá cesta autobusom do lotyšskej metropoly.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar