Slovan získal s Trenčínom iba bod

HC SLOVAN Bratislava stratil doma dva body s Trenčínom, hosťom sme podľahli 1:2 po nájazdoch.

HC SLOVAN Bratislava - HK Dukla Trenčín 1:2 PP A SN (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 25. Fominych (Mackenzie, Haščák) - 45. Petráš (Tourigny), rozh. nájazd: Tourigny. Rozhodovali: Stano, J. Konc ml. - Gegáň, Haringa, vylúčení: 3:2, presilovky a oslabenia: 0:0, 4538 divákov.

HC SLOVAN: Hlavaj - Mackenzie, Golian, Valach, Maier, Gachulinec, Sersen, Beňo - Pecararo, Harris, Takáč - Fominych, Gennaro, Haščák - Petriska, Kytnár, Matoušek - Šotek, Minárik, Dej
Dukla Trenčín: LaCouvee - Ulrych, Tourigny, Pietroniro, Nemčík, Hlaváč, Martiška, Stacha - Petráš, Sojčík, Sloboda - Thelin, Flick, Valach - Krajčovič, Jurák, Obdržálek - Stahoň, Ferenyi, Gaťár

Prvá tretina góly nepriniesla. Boli v nej strelecky aktívnejší hostia, no optickú prevahu mal Slovan. Najmä prvá útočná formácia niekoľkokrát zavrela Trenčín, no našim hráčom chýbala častejšia streľba.

Aréne Ondreja Nepelu sa vedúceho gólu dočkala v 25. minúte. Matt Mackenzie aj za pomoci Marcela Haščáka vybojoval puk za bránou, posunul ho na Daniila Fominykha, ktorý prestrelil LaCouveeho. Slovan sa snažil o druhý gól, no stroskotával na brankárovi hostí. 

V záverečnej časti hry Slovan jednogólový náskok neudržal. Po chybe v strednom pásme využil brejkovú situáciu aj s prispením šťastia Šimon Petráš. Zápas napriek náporu Slovana išiel do predĺženia. Aj v ňom domáci tlačil, no stretnutie nerozhodli. Dobré šance mal Harris, Pecararo i Takáč.

Rozuzlenie prišlo napokon až v samostatných nájazdoch. Za Slovan sa presadil Harris a Kytnár, hostia prekonali Hlavaja z hokejok Flicka a dvakrát Tourignyho. Z Bratislavy si tak vezú po výhre v nájazdoch dva body. 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar