Slovan si poistil štyroch hráčov

HC SLOVAN Bratislava predĺžil spoluprácu so štvoricou slovenských hráčov súčasného kádra.

Bronzový medailista z pekinskej zimnej olympiády Samuel Takáč (1991) má aktuálne zmluvu so Slovanom do konca sezóny 2023/24 s následnou ročnou opciou. Popradský rodák prišiel do Slovana pred začiatkom vlaňajšej majstrovskej sezóny a stal sa dôležitou súčasťou elitných útočných formácií. Vlani zaznamenal v 53 zápasoch vrátane play off 63 bodov. V prebiehajúcej sezóne nastúpil do 39 zápasov, v ktorých má bilanciu 13+25 (38 bodov). Zároveň sa stal jednou z opôr reprezentančného tímu. 

Ďalším hráčom s novou predĺženou zmluvou je čerstvý reprezentant Daniil Fominykh (1998). Ten súhlasil so spoluprácou s naším klubom až do konca sezóny 2024/25. Daniil je rodákom z ruskej Ufy. Do Slovana prišiel taktiež pred začiatkom minulej sezóny z Nitry, hoci už v sezóne 2015/16 zaujal ako 17-ročný v dorasteneckom tíme susedov z Ružinova. Zatiaľ čo vlani odohral iba 23 zápasov s bilanciou 2+4 (6 bodov) a zopár krát alternoval aj v B mužstve Modré krídla Slovan, v tejto sezóne si naplno presadil v prvom tíme a zväčša nastupuje na krídle jedného z prvých dvoch útokov. V 37 zápasoch skóroval 12x, ku gólom pridal 13 asistencií. Tréner reprezentácie Ramsay ho nominoval na obe posledné reprezentačné akcie.

Budúcnosť so Slovanom spojil na dlhšie obdobie aj ďalší čerstvý reprezentant Adam Lukošík (2002). K včerajším 21. narodeninám si dal darček v podobe novej zmluvy, ktorá znie aktuálne do konca budúcej sezóny 2023/24. Adam je rodákom z Prešova, v Bratislave však pôsobí už od svojich 16 rokov a prešiel dorastom, juniorkou aj Modrými krídlami Slovan. Vlani bol zväčša v úlohe hráča s vekovým limitom. Jeho hviezdny okamih prišiel v piatom finálovom zápase proti Nitre, keď strelil víťazný gól zápasu a nasmeroval mužstvo za majstrovským titulom. Bol to zároveň jeho jediný bodový zápis v sezóne v 22 zápasoch. V tejto sezóne nastupuje pravidelne, odohral 32 zápasov s bilanciou 4+4. Tá mohla byť ešte lepšia nebyť zlomenej ruky a operácie zápalu slepého čreva. Už zajtra ho čaká reprezentačný debut v prípravnom zápase proti Nemecku.

V Slovane bude ďalej pôsobiť aj obranca Patrik Maier (1996). Bratislavský rodák a odchovanec Slovana sa vrátil do svojho materského klubu v lete 2020, predtým pôsobil v zámorskej juniorke, českom Liberci a v extralige vo Zvolene a Banskej Bystrici. Od svojho návratu sa stal stabilnou súčasťou belasej obrany, vrátane play off odohral 151 zápasov, z toho 31 v tejto sezóne. Slovan si na neho uplatnil opciu a aktuálnu zmluvu tým predĺžil do konca sezóny 2023/24. Aj Patrik Maier sa vďaka svojím výkonom obliekol v tejto sezóne do reprezentačného dresu, odohral všetky tri zápasy na novembrovom podujatí Nemecký pohár. V doterajšom priebehu dal jeden gól a 7x asistoval, vrátane famóznej prihrávky na víťazný gól Pecarara v nedávnom derby v Košiciach.

Športový manažment HC SLOVAN rokuje o predĺžení spolupráce aj s ďalšími hráčmi súčasného kádra, vrátane útočných lídrov Branta Harrisa a Liama Pecarara. Obom predostrel nové podmienky spolupráce a čaká na ich vyjadrenie. Na Pecarara má Slovan do začiatku apríla nárok na uplatnenie opcie na ďalšiu sezónu, tá sa však netýka top európskych líg (KHL, česká, švédska, švajčiarska, fínska liga).


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar