Slovan sa predstaví pod Urpínom

Náš súper odohrá druhé stretnutie pod vedením nového fínskeho kormidelníka Antti Karhulu.

Premiérový zápas novému trénerovi „Baranov“ nevyšiel, v piatok Banská Bystrica prehrala doma s Nitrou 1:2. Druhý zápas na striedačke čaká trojicu Karhula – Droppa – Surový v nedeľu od 18:00 h proti nášmu HC SLOVAN Bratislava, priamy prenos zápas vysiela Sport TV.

Vedenie domáceho mužstva verí, že zmena v realizačnom tíme pomôže aj k posunu v tabuľke smerom nahor. Aktuálne je Banská Bystrica až desiata so ziskom 38 bodov.

Slovanisti si po prehre v Nových Zámkoch (2:3) napravili reputáciu v Litpovskom Mikuláši, ktorý zdolali vysoko 7:1. Na čele tabuľky drží s HC SLOVAN krok HKM Zvolen, ktorý stráca päť bodov.

S Banskou Bystricou sme v tejto sezóne odohrali zatiaľ dva domáce zápasy. Prvý zvládol lepšie náš súper, ktorý sa radoval v predĺžení. Druhé stretnutie prinieslo zaujímavý hokej, s víťaznou koncovkou pre našich chlapcov po výhre 7:4.

Domáce mužstvo už bude bez svojho najproduktívnejšieho hráča Nikitu Ščerbaka, ktorý putoval do Hradca Králové, opačným smerom sa zase sťahoval Patrik Lamper. Banská Bystrica sa však môže opierať na porduktívnych legionárov Mitchella Fossiera (19 bodov) a Chase Bergera (17 bodov). Novým prírastkom do ofenzívy je Westine Michaud.

Zo slovenských hráčov boduje Alex Tamáši či Dávid Šoltéš, potenciál ma i útočník Miloš Bubela.

V defenzíve tímu je vyťažovaným Patrik Bačik, ktorý doplnil Banskú Bystricu v závere decembra. Z Prešova sa na stredné Slovensko sťahoval Matej Bača, z legionárov nastupuje v defenzíve Victor Björkung a Jake Cardwell.

Z brankárov má najlepšie čísla Evan Weninger s úspešnosťou 93,6%, Filip Belányi sa v 17 dueloch dostal tesne pod 90% úspešných zákrokov.


Časopis Powerplay

04/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 04 sa dočítate:

  • Profil Timoteja Šilleho: Ďalší Šille v drese Slovana
  • Predstavujeme Samsona Mahboda: Mohol z neho byť skvelý futbalista
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Proti víťazom Stanley Cupu
  • Slovanisti vo svete: Cam Barker