Slovan prvý raz spolu na ľade

V prvej fáze spoločnej letnej prípravy do piatku 8. júla budú trénovať iba slovenskí hráči, legionári sa pridajú od začiatku hlavnej fázy predsezónnej prípravy 27. júla.

Takmer 20 hráčov dnes od 12:00 h absolvovalo vyše 60-minútovú tréningovú jednotku pod vedením hlavného trénera Jána Pardavého a asistenta Richarda Kapuša. Brankárov mal na starosti tréner brankárov Peter Skrabelj. Slovan umožnil v týchto dňoch pripravovať sa s mužstvom aj svojmu odchovancovi, bronzovému medailistu zo zimnej olympiády v Pekingu Patrikovi Rybárovi. S mužstvom tiež trénovalo niekoľko hráčov, s ktorými sa prioritne ráta v zostave rezervného mužstva Modré krídla Slovan v druhej najvyššej súťaži.

S mužstvom zatiaľ nepracoval asistent trénera Andrej Podkonický, ktorý v nedávnych dňoch absolvoval plánovaný chirurgický zákrok a momentálne sa z neho zotavuje.

Po tejto týždennej fáze bude mať mužstvo dvojtýždňové voľno, aby sa po 25. júli opätovne stretlo už v plnom zložení vrátane všetkých legionárov a absolvovalo hlavnú predsezónnu prípravu, ktorej súčasťou bude domáci aktraktívny turnaj Danube Cup / Memoriál Jána Staršieho (18.-21. augusta 2022), ako aj prvé štyri zápasy základnej skupiny Champions Hockey League.

Dnešný tréning pozorne sledoval aj športový riaditeľ HC SLOVAN Oto Haščák. Z hľadiska doplnenia aktuálnej súpisky manažment stále hľadá ešte jedného kvalitného brankára, ktorý prinesie zdravú konkurenciu pre domácich gólmanov Baroša a Hlavaja. Oslovil viac ako dvadsať možných kandidátov predovšetkým z nižších zámorských súťaži AHL a ECHL, avšak zatiaľ sa nepodarilo podpísať zmluvu so žiadnym z nich, keďže väčšina si zvolila vyčkávanie do konca leta na zaujímavú ponuku zo zámoria.

Po príchode brankára bude mať Slovan na súpiske šiestich hráčov s iným ako slovenským pasom. Posledné siedme miesto si pravdepodobne ponechá voľné na doplnenie zostavy na jeseň. Dovtedy tréneri dajú príležitosť v prvých dvoch útokoch mladým krídlam Fominykhovi, Šotekovi, príp. ďalším.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar