Slovan oslavoval titul s fanúšikmi

Hráči HC SLOVAN oslávili v utorok so svojimi fanúšikmi zisk rekordného deviateho extraligového titulu.

Fanúšikon sa majstri Slovenska  ukázali s majstrovskou trofejou z balkóna Primaciálneho paláca  a potom aj priamo na námestí na pódiu, kde sa im prihovorili a zazneli aj známe bratislavské chorály.

 

„Po desiatich rokoch sme doniesli titul do Bratislavy. Po tých dvoch rokoch, čo sme mali, vieme aké, problémy, tak sme opäť zažili plné tribúny s vašou podporou. Bolo to naozaj niečo neskutočné, zimomriavky po celom tele. Všetkým vám za to ďakujeme,“ prihovoril sa fanúšikom kapitán tímu Michal Sersen. 

Pridal sa aj kanadský útočník Brant Harris a priamo z pódia potvrdil, že v tíme zostane aj v nasledujúcej sezóne:  „Budem tu aj ďalší rok a chcem získať ďalší titul.“

Utorkový program osláv sa začal už napoludnie, keď sa hráči, realizačný tím a manažment Slovana stretli v priestoroch Zimného štadióna Ondreja Nepelu a po spoločnom fotografovaní s trofejou sa presunuli na slávnostný obed v Hoteli Carlton.

O štvrtej hodine ich v reprezentačných priestoroch Primaciálneho paláca prijal primátor hlavného mesta Matúš Vallo. „Chcem sa všetkým veľmi pekne poďakovať a pogratulovať. Bratislava opäť neskutočne žila hokejom, opäť bol vypredaný štadión. Videl som zápasy v televízii aj naživo, veľmi som si to užil, hokej milujem. Teším sa, že tu máme Slovan v plnej forme a že ľudia sú z toho nadšení. V týchto ťažkých časoch, keď máme vojnu na Ukrajine a je po covide, je takáto radosť veľmi povzbudivá. Takže všetkým veľmi ďakujem a blahoželám,“ povedal primátor, ktorému hokejisti odovzdali majstrovský dres s jeho menom.

 Na záver osláv sa novopečení majstri presunuli do otvoreného kabrio autobusu a vydali sa okružnou jazdou ulicami Bratislavy späť na Zimný štadión Ondreja Nepelu.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar